ТОП-3 рецепти супів, аби зігрітися взимку від “Сніданку з 1+1”
Смачні та оригінальні рецепти супів, які подарують затишок у холодну пору.
Класичний французький цибулевий суп або суп від Бріджит Джонс
Цибулевий суп є візитною карткою французької кухні. Насичений аромат білого вина в повній мірі розкривається в поєднанні з хрустким багетом. Цей суп вважається одним з найбільш витончених делікатесів кулінарного мистецтва.
У відомій романтичній комедії «Щоденник Бріджит Джонс» головна героїня намагалась змінити своє життя і в першу чергу навчитись готувати. Тож першою спробою здивувати гостей стало приготування класичного французького цибулевого супа. Проте Бріджит забула про деталь - вчасно витягнути синю нитку з бульйону і суп вийшов блакитного кольору.
Валентина Хамайко демонструє унікальний спосіб приготування, де вам не знадобиться ніяка синя нитка. А які саме компоненти необхідні - дивись у випуску “Сніданку з 1+1”.
Інгредієнти:
- Цибуля - 1 кг
- Бульйон - 1 л
- Вершкове масло - 50 г
- Біле вино - 100 г
- Чебрець - 1 гілочка
- Твердий сир - 400 г
- Багет - 1 шт
- Мускатний горіх
- Сіль
Приготування:
- Нарізати цибулю напівкільцями
- Розтопити олію разом з вершковим маслом у каструлі з товстим дном
- Додати цибулю до олії і жарити на повільному вогні постійно помішуючи
- Влити вино і тушити на повільному вогні
- Поступово додати бульйон, тушуючи до загущення
- Подати суп у глибокій ємності з грінками зверху і посипати тертим сиром
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Проста страва для чоловіків: рецепт ситного м’ясного пирога без тіста
Поживний крем-суп із сочевиці
Крем - супи вже давно посіли окреме місце у списку фаворитів серед улюблених страв гурманів. Такі супи є дуже ніжними і приємними за текстурою. Крем - суп із сочевиці від Єгора Гордєєва у “Сніданку з 1+1” є прикладом неймовірно корисної, збагаченої овочами і поживними речовинами страви. Вона якнайкраще підходить для смачного обіду у сімейному колі.
Інгредієнти:
- Сочевиця - 200 г
- Картопля - 1 шт
- Цибуля - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Помідор - 1 шт
- Томатна паста - 1 ст.л
- Часник - 2 зуб
- Оливкова олія - 50 мл
- Сіль
- Перець
- Спеції
Приготування:
- Нарізати картоплю, моркву, помідор і цибулю
- Відварити нарізані овочі разом із сочевицею
- Влити оливкову олію, томатну пасту та додати спеції
- Помістити блендер у гарячу ємність, подрібнивши до консистенції крему
- Подавати суп прикрасивши грінками та зеленню
Закарпатський борщ із вишнями
Борщ є традиційною стравою для всіх українських родин. Проте кожна родина готує його по своєму. Рецепт борщу часто має власні особливості в залежності від регіону. Костянтин Грубич у “Сніданку з 1+1” показав унікальний рецепт гарячого закарпатського борщу з вишнями. Вишні в страві не просто так – вони додають цікавий ягідний присмак і необхідну кислинку, що виділяє цей рецепт поміж інших.
Інгредієнти:
- Вода - 3 л
- Вишні - 1 кг
- Реберця - 500 г
- Морква - 200 г
- Цибуля - 200 г
- Капуста - 200 г
- Перець болгарський - 200 г
- Оливкова олія - 3 ст. л
- Лаврове листя - 3 шт
- Сіль - 1 ст. л
- Цукор - 1 ст. л
- Чорний перець
Приготування:
- Реберця обсмажити на пательні
- На окремій пательні з оливковою олією підсмажити овочі: моркву, цибулю, болгарський перець і порізаний томат. Додати цукор
- Отриману овочеву зажарку відправити в окріп разом із нарізаною капустою і підсмаженим м’ясом. Варити до готовності
- В кінці додати вишню без кісточок і проварювати близько 10 хвилин
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ідея простої та смачної вечері: грибні кульки в паніруванні від “Сніданку з 1+1”