Готується легко, з’їдається швидко: зелений борщ з курячими стегнами за рецептом зі Сніданку з 1+1

Зелений борщ – справжня вітамінна бомба та одна з найулюбленіших страв українців.

У Сніданку з 1+1 розповіли, як легко і швидко приготувати смачний зелений борщ з щавлем і кропивою.

Щавель надає борщу приємної кислинки, кропива – користі для здоров’я, а варені яйця роблять страву ще більш ситною.

Зелений борщ за рецептом зі Сніданку з 1+1

Getty Images

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 300 г
  • картопля — 400 г
  • кропива — 50 г
  • щавель — 200 г
  • варені яйця — 3 шт.
  • лавровий лист — 1–2 шт.
  • перець горошком — кілька штук
  • овочева заправка (за бажанням)
  • вершкове масло — 1 ст. л.
  • сіль — за смаком

Приготування:

1. У каструлю з холодною водою покладіть курячі стегна, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння та варіть бульйон близько 30 хвилин.

2. Додайте нарізану картоплю, знову доведіть до кипіння.

3. Кропиву обшпарте окропом, дрібно наріжте й висипте в каструлю.

4. Слідом додайте щавель, спеції та при необхідності овочеву заправку.

5. Варені яйця наріжте кубиками та покладіть у борщ. Для більш ніжного смаку можна додати ложку вершкового масла.

6. Дайте борщу настоятися 15–20 хвилин під кришкою. Подавати зелений борщ найсмачніше зі сметаною та свіжим хлібом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини