Експерти передбачають дефіцит на овочі: яка причина та про які саме овочі йде мова

Дефіцит овочів: чому та які овочі в "зоні ризику"?

На ринку України подорожчала гречка, сіль і зараз говорять про те, що на полицях магазинів може стати набагато менше овочів. Представниця мережі продуктових супермаркетів Оксана Соржуленко розповіла про ситуацію у магазинах в ефірі "Єдиних новин" у слоті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні можна заправитися без черг: журналіст «Сніданку з 1+1» знайшов регіон, де стабільна ситуація з пальним

Насамперед йдеться про сезонні культури: наприклад, цибулю, моркву та буряк. Більшість овочів вирощували у Херсонській та Запорізькій областях, а зараз через бойові дії це стало неможливим.

Українські фермери зазнають пограбування окупантами. Російські військові або забирають урожай, або змушують продавати його за безцінь до окупованого Криму.

Саме тому на українських прилавках може з'явитися більше за імпортні овочі, що вплине і на ціну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через платформу "єДопомога" відтепер можна подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: інструкція

Проте Соржуленко запевнила, що сіль, яка стала практично дефіцитною, таки буде на прилавках і коштуватиме 20 гривень за кілограм. Чим експертка це пояснює і як зварити сіль власноруч, читайте тут.

Дивіться сюжет:

Більше новин