В Європі скасовують безкоштовний проїзд для українців: перелік країн та з якої дати

Нові правила для українських біженців у Євросоюзі.

В Європі скасовують безкоштовний проїзд для українських біженців, повідомляють у ТСН. Нові правила для українських біженців діятимуть у Євросоюзі. Низка країн скасовує безкоштовний проїзд. Зміни почнуть діяти з 1-го червня.

Так, безкоштовно українські переселенці не зможуть пересуватися: в Німеччині, Болгарії, Польщі, Чехії. До цього списку додалась і Швейцарія. З 1 червня цей перелік може розширитися. Натомість, українцям пропонуватимуть придбати пільгові проїзні за зниженими цінами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і де зробити закордонний паспорт чи відновити втрачені документи у воєнний час: міграційна служба знову працює

Також цими днями якраз закінчуються 90 діб, упродовж яких українці, що втікли від війни, могли перебувати там на підставі безвізу. Після цього слід або залишити межі Євросоюзу, або отримати тимчасовий захист, за яким у багатьох країнах виплачують допомогу, забезпечують харчуванням, надають дозвіл на проживання, право на роюоту, медичну допомогу та освіту для дітей. Захист українцям у Європі дають щонайменше на рік. За різними даними до ЄС із нашої країни виїхало вже понад 6 млн людей. 

Більше новин