Броколі містить в собі багато корисних речовин, такі як вітаміни А, В, С тощо. За вмістом вітаміну A броколі перевершує всі інші види капуст, а за вмістом кальцію перевершує навіть молоко! Однак цей вид капусти в чистому виді, на жаль, полюбляють не всі. Проте сьогодні на кухні "Твого дня" Руслана Писанка зробила неймовірно смачний пиріг з броколі та сиром, а також доповнила страву курячим бульйоном. Як приготувати такий смаколик?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голодна кутя: коли готують третю кутю на січневі свята
Для того, аби приготувати пиріг з броколі та сиром, вам знадобляться:
Етапи приготування:
1. Нашинкуйте броколі для пирога. Проваріть його 3 хвилини, інакше вона буде м'якою, а також розподіліть суцвіття. Нарізайте адигейський сир невеликими кубиками.
2. Технологія пирога — кіш лорен. Покладіть форму на пергамент. Для того, щоб тісто під час випікання не піднялося, треба у форму покласти тісто та горох. Випікати 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Руслана Писанка пояснила, для чого потрібен горох:
Якщо ми покладемо вологу начинку, пиріг розкваситься. Горох придавлює тісто, без гороху воно підніметься. Можна замість гороху використати квасоль.
3. Для того, аби зробити заливку пирога, використовуємо сметану. Додайте в неї 15 грамів кукурудзяного крохмалю. Руслана розповіла:
Коли крохмаль нагріється в сметані, він дасть кисіль. Воно зафіксує наше наповнення пирога.
4. Після випікання форма тіста вже суха. Туди варто додати сир, а також сметану з капустою — це буде наша заливка, начинка. Проте, як зазначила ведуча, коли ви маєте листкове тісто, всередину можна покласти що завгодно:
Пиріг триматиме вологу та заливка залишиться між сиром та броколі. Нам треба їх скріпити. Начинка може бути будь-якою, головне її правильно "запакувати" та додати сіль та перець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післяноворічна закуска: рецепт сирних паличок
Для того, аби приготувати курячий бульйон, нам знадобляться:
Етапи приготування:
1. Вилийте воду, в якій варилося броколі в бульйон. Поживні речовини є й у воді, в який варилася капуста.
2. Відваріть курячі ніжки та моркву. Обов’язково має бути цибуля, бо вона надає приємний смак. Руслана Писанка сказала:
Можна ще додати туди часник. Це такий лайфхак для тих, хто любить нові смаки.
4. Варіть на невеличкому вогні для того, аби бульйон був прозорим. Головне в бульйоні – треба знімати пінку та додавати тільки тоді овочі.
Смачного!