«Тепер я більш чутлива до тривог»: Аліна Блажкевич розповіла про радості материнства та як це - бути мамою під час війни

Аліна Блажкевич за лаштунками нового Вечірнього Кварталу розповіла про материнство під час війни, нові виклики та майбутні творчі плани

25 серпня о 19:00 на 1+1 Україна відбудеться прем'єра нового Вечірнього Кварталу на честь Дня Незалежності України. На глядачів чекає нова програма, виступи зіркових гостей, патріотичні номери та актуальні жарти.

За лаштунками концерту, редакція сайту 1+1 поспілкувалася з акторкою і комедіанткою Аліною Блажкевич про материнство під час війни, новий етап у її житті та професійні плани. Нагадаємо, що нещодавно Аліна стала мамою. В ексклюзивному інтерв'ю зірка Жіночого кварталу відверто поділилася своїми переживаннями та викликами, з якими зіштовхнулася у цей особливий період, та як сімейна підтримка дозволяє їй продовжувати кар'єру.

Фото: instagram alinablazhkevych

Аліно, вітаємо вас із народженням дитини! Як це стати мамою під час війни, з якими викликами ви зіткнулися і що було найтривожнішим?

Я не розглядала цей крок саме в контексті війни. Я просто хотіла стати мамою, а живу я в Україні і тут зараз війна, тому так і сталося. Намагалась не акцентувати особливо на цьому свою увагу. Але, звісно, тепер я більш чутлива до тривог, стала різкіше на них реагувати. І хочеться сказати, що блекаути значно погіршують якість життя з дитиною, через них стає трошки важче. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступи зіркових гостей та заряд позитиву: на 1+1 Україна покажуть новий Вечірній Квартал

Як цей новий етап у вашому житті вплинув на ваше сприйняття життя і на професійну сферу?

В мене є підтримка родини, тому вся сімʼя  по черзі сидить з дитиною поки я на репетиції. Минулий раз гуляли з ним прям біля залу, де я виступала. Тобто, на моїй карʼєрі це ніяк поки не позначилося, насправді. 

Які комедійні проєкти чи виступи плануєте найближчим часом? Чи будуть вони якось пов'язані з вашим новим статусом мами?

Зі статусом мами мої проєкти навряд чи будуть повʼязані, оскільки це сімейна справа. А щодо робочого етапу, то у нас з дівчатами Анастасією Оруджовою і Олександрою Машлятіною є ютуб канал «Тріо різні», де виходить наше шоу «Порадниця» і ми з ними плануємо дати ще один благодійний концерт. А сьогодні на Вечірньому кварталі в мене буде монолог, в якому я буду розповідати ту правду життя, що зі мною трапилась. Наразі я живу на 21 поверсі, тож цей монолог про це. Він буде гротескно оброблений костюмом і обігрувати тяжкість життя з блекаутами і високим поверхом, коли не працює ліфт, нема води, а в тебе маленька дитина. Я думаю, що у багатьох це відгукнеться і вони себе теж впізнають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Якби не військові, то ми би нічого цього не робили”, — Євген Кошовий про поїздки до захисників та новий концерт “Вечірнього Кварталу” (ексклюзив)

Що б ви хотіли побажати іншим молодим мамам, які намагаються зберегти баланс між сім'єю та кар'єрою?

Напевно, я б побажала побільше відпочивати, якщо є така можливість. Не звалювати все виключно на свої плечі, а якось знаходити допомогу. Тобто, не брати все тільки на себе одну і озвучувати те, що потрібна підтримка з дитиною. Не варто соромитись цього, адже ми просто люди, а не супергерої. Діти - справа колективна, я вважаю. 

Як на вашу думку війна змінила сферу гумору і український шоу бізнес в цілому?

Я вважаю, що кожен має займатись своєю справою. От ми - коміки вміємо жартувати, тому маємо працювати не покладаючи рук, бо це підтримка людей для того, щоб не зʼїхати з розуму, для того, аби були сили для якихось позитивних дій, для просто звичайної роботи, для того, щоб відволікатися від сумних новин. Зі свого боку, я просто роблю те, що вмію. Я хочу працювати, приносити користь державі в економічному плані також, адже це моя робота і я її люблю. 

Не пропустіть випуск Вечірнього Кварталу до Дня Незалежності 25 серпня о 19:00 на телеканалі 1+1 Україна!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Йому тут подобається все»: зірка Жіночого кварталу Ірина Сопонару розповіла, як змінилося її життя після заміжжя та відповіла, чому вони вирішили жити в Україні, незважаючи на війну

Більше новин