5 помилок у боротьбі з зайвою вагою

Що заважає боротись з зайвими кілограмами

Бажання схуднути може бути сильнішим за здоровий глузд і людина, яка зневірилась, хапається за будь-яку можливість отримати ідеальне тіло.

Поділитися:

Чимало людей щодня вступають у битву із зайвими кілограмами. Більшість налаштовані досить серйозно – вони готові дотримуватись дієти, займатись спортом. Однак через нестачу інформації, часто бажання схуднути призводить до помилок, які лише погіршують ситуацію з зайвими кіло. Якщо ваша вага, попри зусилля, не падає, варто зупинитись та проаналізувати, що ви робите не так.

Дієтологи виділяють п'ять помилок, які заважають у боротьбі з надлишковою вагою.

1. Голодування

Люди чекають на результати після тижня без їжі. Справді, жир йде, але разом із ним зникають запаси мінеральних речовин і вітамінів, залишаючи після себе погану шкіру, волосся, зуби і нігті. Так у людини пропадає радість від досягнення мети. Це у тому випадку, якщо вдасться пережити муки голоду і не зірватися.

Щоб бути здоровою та мати гарне тіло, потрібно харчуватися не менше, ніж тричі на день та робити два перекуси упродовж дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йога для початківців: 6 простих вправ для кожного

2. Куріння

Кажуть, що коли людина кидає палити, то набирає вагу. Проте, куріння не допоможе вам схуднути! Просто організм, що піддався стресу, почне шукати заспокоєння в чомусь іншому – наприклад, у їжі. Те, що ви набрали вагу після спроби кинути палити, проблема неконтрольованої обжерливості.

З таким же фанатизмом багато людей з головою пірнають у роботу або в інше захоплення. Те, що людина не в силі тримати себе у руках та відмовитись від куріння – проблема психологічної не готовності зректися шкідливої звички.

3. Дієта без тренувань

Жінки для того, щоб скинути вагу, найчастіше вдаються до дієт. Здебільшого вони обирають екстремальні дієти та при цьому не займаються фізичними навантаженнями. Жінка худне, але її тіло починає виглядати справді жахливо, а шкіра стає обвислою.

Крім того, дієта уповільнює метаболізм. І як результат, вага з часом повертається, і навіть стає більше, ніж до початку дієти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективний комплекс вправ для здорової спини

Якщо ж людина, що сіла на дієту, починає також правильно тренується, то відбуватиметься нарощення м'язів і втрата жиру водночас. На вагах різниця не буде дуже помітною – тіло втратить 5 кг жиру і наростить 3 кг м'язової маси. Проте ваше тіло виглядатиме привабливіше.

4. Використання всіх можливих методик схуднення

Чим більше методик схуднення застосовувати, тим швидше і гарантованіше з'явиться результат – це оманливе судження. Різні варіанти схуднення часто є суперечливими. Надмірна старанність у використанні декількох методів вимотує організм та завдає душевних страждань.

Крім того, кожна з нас – особлива. І те, що добре підійшло подрузі чи сусідці – може не дати результату, або навіть нашкодити.

5. Недоотримання калорій

Ті, хто намагається схуднути вважають, що зайві кілограми виникають від зайвих калорій. Однак організм не так просто обдурити. Недоотримання калорій призводить до того, що ті калорії, які потрапляють до організму, відкладаються у вигляді жирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як накачати «бразильські сідниці»: 7 ефективних вправ

Змініть підхід. Якщо ви отримаєте надлишкові калорії, завжди є спосіб їх позбутись. А от якщо організм не буде отримувати те, що йому потрібно – чекайте негативних наслідків. І не лише зараз, а й у перспективі.