"Я шукаю собі в команду максимально оригінальних артистів", — тренер 13 сезону "Голосу країни" Іван Клименко (ексклюзив)

Голос країни
Іван Клименко розповів, яких учасників шукатиме собі в команду на Голосі країни-13 — ексклюзив

Тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко в інтерв'ю для сайту 1+1 розповів, чого очікує від дебютного сезону.

Поділитися:

"Голос країни" звучить у Європі. Цьогоріч "Голос країни" виходить за межі України. Телеканал "1+1 Україна" та один із найпопулярніших польських мовників працюють над створенням 13 сезону головного українського музичного проєкту. Європейський сезон покликаний підтримати український народ, який демонструє силу свого духу та талант по всьому світу. Тренерами "Голосу країни-13" стали self-made артистка Юлія Саніна, зірка номер 1 в Україні — Артем Пивоваров, музичний продюсер, співзасновник лейблу ENKO Іван Клименко та обличчя сучасної музики та тренерка-переможниця "Голосу країни-11" — DOROFEEVA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві факти про тренера "Голос країни-13" Івана Клименка

В ексклюзивному інтерв'ю сайту 1+1 Іван Клименко розповів, яких музикантів хоче бачити у своїй команді та поділився очікуваннями від нового, й водночас дебютного для себе сезону.

Пригадайте, будь ласка, свою реакцію, коли дізналися, що станете тренером “Голосу країни”.

Це не було якось раптово (сміється — прим. ред). Це були дуже довгі комунікації.

Чому ви вирішили погодитися?

Хочу отримати новий досвід, бо я все життя, понад 15 років займаюсь музикою, і є якось частково або повноцінно в музичній індустрії. Більшість цього часу я був за кулісами. Хочу вийти туди, де у мене буде змога поділитися своїми знаннями з великою кількістю молодих артистів.

Яким ви будете тренером? За якими критеріями будете оцінювати учасників на “сліпих” прослуховуваннях?

Я шукаю собі в команду максимально оригінальних артистів. [...] Я точно не буду суворим тренером, бо це мені не притаманно по життю. Я думаю, що буду емпатичним тренером, тобто тренером, який намагається слухати не лише, що співає артист, а й чути його емоції, чути його меседжі, які він вкладає в свою пісню. Буду намагатись зрозуміти, чому він обрав саме цю пісню. Яких я шукаю собі виконавців: насамперед, оригінальних. Так, мені хочеться знайти максимально унікальних та оригінальних особистостей, а також мені цікаві артисти, у яких є прояви українського, які несуть якісь наші унікальні меседжі, у яких є вшитий, як я люблю казати, етнокод.

Чого ви очікуєте від нового сезону?

По-перше, я очікую нового досвіду, бо в попередніх сезонах мене не було. Я думаю, що я очікую познайомитися з великою кількістю талановитих молодих артистів, музикантів, вокалістів. Оце це мені найцікавіше з усього, що там може бути.

Уявіть, що ви перемогли. Що ви зробите одразу після цього?

Я сподіваюся що я зможу допомогти, не тільки я, а й наша команда, декільком артистам, які будуть у моїй команді, і ми з лейблом  зможемо якось їм допомогти їм.  Також ми розглядаємо можливість підписати когось з артистів, з якими ми будемо працювати на “Голосі країни”, потім на лейбл. Я думаю, що я повернусь до того, що буду створювати пісні, бо за період моєї участі в “Голосі країни” велика кількість артистів, з якими я працюю, чекатиме на мене, і мені потрібно буде наздогнати все. Я думаю, що одразу після перемоги я занурюсь у студійну роботу. Але і після програшу також (сміється — прим. ред.).

Дайте, будь ласка, пораду учасникам “Голосу країни”

Порада номер 1 — максимально віддаватися і намагатися співати не букви, а емоції. По-друге, викладатись так, наче це ваш останній раз на сцені. І третя порада — це бути щирими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ1+1 Україна, «Голос країни» у співпраці з АТ «Укрзалізниця» та Port of Culture запускають брендований потяг Київ-Хелм

Нагадаємо, Київ та Хелм з’єднає потяг Укрзалізниці, брендований “Голосом країни”. Проєкт брендингу потягу реалізував телеканал “1+1 Україна”, "Голос країни" у співпраці з АТ "Укрзалізниця" та Port of Culture. Вагон прикрашають малюнки перелітних птахів, що символізують українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабний напад росії на Україну. А музичні інструменти та звукові хвилі у жовто-блакитних кольорах символічно поєднують Україну із родиною європейських держав. Ілюстрацію до вагона створив відомий художник Олександр Грехов за сприяння Каті Тейлор - кураторки інституції культурного розвитку Port of Culture.

Для того, аби “1+1 Україна” був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому “1+1 Україна” через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

"Голос країни" у соцмережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Новини по темі