"Моя ціль: щоб весь світ почув, що Донбас — це Україна", — суперфіналістка "Голосу країни-13" Христина Старикова (ексклюзив)

Голос країни
Суперфіналістка Голосу країни-13 Христина Старикова про участь у проєкті

Суперфіналістка "Голосу країни-13" Христина Старикова поділилася подробицями власного музичного шляху та порадою від тренерки Юлії Саніної.

Поділитися:

Голос України звучить в Європі: щонеділі о 21:00 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" — 13-й сезон вокального проєкту "Голос країни". Цього року в легендарні червоні крісла проєкту сіли суперзірки та справжні музичні профі Юлія СанінаАртем ПивоваровІван Клименко та DOROFEEVA.

Останньою з команди Юлії Саніної до фіналу "Голосу країни-13" пройшла Христина Старикова. Дівчина родом з Миргорода, що на Донеччині. Змалечку Христина стала зіркою власного міста, адже виступала на всіх місцевих заходах.  Учасниця розповідає, що інші мешканці міста навіть впізнавали її на вулиці через її активність у культурному житті Миргорода. Через війну дівчина була змушена виїхати до Києва. Її мрія — повернутися додому та нести у світ українську культуру.

Христина Старикова дала ексклюзивне інтерв'ю для сайту 1+1, у якому поділилася враженнями від співпраці з тренеркою Юлією Саніною та подробицями особистого музичного шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голос країни-13”: всі виступи першої частини "кросбатлів" (відео)

Що відчули, коли зрозуміли, що стали суперфіналістом “Голосу країни-13”? Які емоції вас переповнювали?

Після оголошення переможця хотіла плакати від щастя. Буду в прямих ефірах, нарешті побачу, як це все відбувається. Хоча в мене вже був схожий досвід у 13 років, але у 18 років також цікаво це все знову побачити. Відчути, що просто зараз на мене дивляться сотні тисяч людей. Однак були й деякі двоякі відчуття. З одного боку, все круто, я проходжу далі, а з іншого, шкода учасників, які покинули проєкт. Плакала і від щастя, і від того, що прикро за інших.

"Було відчуття, що моя мрія здійснюється".

христина старикова

Чому обрали саме українську народну веснянку для "кросбатлів"? Чим вона вам імпонує?

Для мене це не було важко, бо я постійно експериментую. З самого дитинства люблю грати в "магнітофон": вмикаю музику і починаю копіювати якісь фішки артистів. Народний вокал для мене не став викликом, адже працюю з ним уже давно. Коли ми родиною збиралися, завжди співали українські народні пісні. Не особливо хвилювалася щодо самого виступу, тому що росла в цих умовах, і для мене було почесно виконати саме фольклорну пісню.

"Для мене за честь було співати пісню, яку співали мої бабусі, дідусь на святах".

Виступ у якому етапі "Голосу країни-13" виявився найскладнішим?

Найскладніше було на "кросбатлах", але не через пісню, а саме через те, що були дуже сильні учасники. Чула на репетиції всіх, і розуміла, що тут тяжко обирати. Кожен по-своєму гарно співає. Коли дивилася зі своєю командою попередні виступи, то була в шоці, наскільки складно виділити когось одного. 

христина старикова

Які відносини у вас склалися з вашим тренером? Та й загалом — як атмосфера у творчому колективі? 

Ми були дуже близькі, і коли хтось не проходив далі, серце просто розривалося. Команда "Голосу країни" казала, що ми найдружніший сезон, і я з цим згодна. Навіть зараз ми постійно розмовляємо один з одним та тісно підтримуємо зв'язок.

"Ми стали майже однією сім'єю".

З Юлією Саніною дуже подобається співпрацювати, тому що ми не лише готуємо виступи для проєкту, а й обговорюємо нашу подальшу музичну кар'єру. Вона давала багато гарних порад. Розмовляли про те, як я почала своє музичне життя, і тренерка сказала, що ми з нею трохи схожі в цьому плані. Надзвичайно поважаю цю людину за те, що між нами немає серйозних відносин, як просто між тренером та учасником, а наше спілкування більш дружнє. Не відчуваю хвилювання, коли з нею говорю. Хочу поділитися однієї історією. У мене є песик, який мені постійно підвиває, коли співаю. Коли кидаю ці записи Юлії, вона каже: "Христя, нам треба зробити номер на фінал з твоєю собакою" (сміється — прим. ред.).

"Юлія Саніна настільки комфортна людина, що з нею можна поговорити про все, і вона завжди підтримає".

христина старикова

Яку найціннішу думку ви усвідомили на проєкті?

"Юля дуже гарні слова мені сказала: "Христя, ти дуже фірмова вокалістка, у нас в таких мало. Досить вже їздити по конкурсах, треба розвиватися далі як співачка, писати пісні, починати їх випускати, реалізувати свої мрії, і не тільки в Україні, але і далі йти в Європу"".

Вона підкреслила, що в мене дуже круто виходить, тому треба розвиватися. Усі минулі роки я дійсно їздила по вокальним конкурсам, та не було якогось яскравого розвитку. Зараз хочу прислухатися до порад Юлі, і реалізовуватися вже як співачка, а не просто вокалістка.

христина старикова

Уявімо, ви перемогли у “Голосі країни” — що плануєте робити далі? Про яке музичне майбутнє мрієте?

"Цю перемогу присвячу Донеччині. Моя ціль: щоб весь світ почув, що Донбас — це Україна, він був Україною і завжди буде українським".

Буду розвиватися як співачка, випускати такі пісні, щоб вони всім подобалися. Тому що я все роблю для людей, і хочу, щоб моя творчість приносила іншим хоч трохи позитиву та підтримувала в такі тяжкі часи.

Дивіться епізод "кросбатлів" "Голосу країни-13", що транслювали на "1+1 Україна":

Щоб підтримати Христину Старикову у фіналі проєкту, дивіться прямі ефіри "Голосу країни-13" на "1+1 Україна" на "Київстар ТБ" уже цієї неділі о 21:00. 

Долучайтеся до обговорення проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

Новини по темі