Учасниця Голосу країни-9 пішла з роботи, щоб присвятити своє життя музиці

Голос країни
Анастасія Каманіна: Інтерв'ю з яскравою учасницею Голосу країни-9

Анастасія Каманіна з команди MONATIKa покинула все заради співу.

Поділитися:

Гостя з Москви, Анастасія Каманіна, приїхала до Києва, щоб зрозуміти і вивчити українську музичну культуру. Вона захоплюється нашими виконавцями, а на Голос країни вирушила з чіткою метою – потрапити в команду до Джамали. Та дізнавшись, що цього року в тренерському кріслі MONATIK, Настя не засмутилася. І минулого ефіру вже стала частиною його команди.

Про свій унікальний зв’язок з музикою, непрості стосунки з вокалом і знакові моменти життя учасниця Голосу країни-9 розповіла в інтерв’ю 1plus1.ua.

Чим ви керувалися обираючи пісню для кастингу?

Насправді у мене каверів дуже мало. Переважно я пишу і співаю свої пісні, а чужі — ну дуже не люблю виконувати (Посміхається — Прим. ред.). Композиція Crazy in love стала взагалі одним з моїх перших каверів. Вона відгукнулася в мені за тембром, темою, емоціями, подачею. Мені здалося, що інтерпретація може вийти цікавою. В голові буквально народилася своя, ще ближча мені, версія. Було важливо, щоб пісня звучала як моя. Адже чужий матеріал виконувати складно.

У тому, що ти робиш, потрібно бути чесним. А якщо це не твоя музика і не твоя пісня — так не вийде.

Давно займаєтеся музикою?

Змалечку. Все починалося з фортепіано. За моєю спиною величезна кількість різноманітних конкурсів, в тому числі — міжнародних. Навіть збиралася вступати до музичного училища, але потім все ж вирішила, що це мене не прогодує (Сміється — Прим. ред.). У підсумку пішла на економічну спеціальність. Уже в університеті почала складати власну музику. І тоді подумала, що коли вже я сама пишу, то і співати потрібно самій. З учителями я вокалом не займалася, робила перші кроки інтуїтивно. Довгий час в себе не вірила і всім навколо говорила, що вокал — зовсім не моє (Сміється — Прим. ред.). 

А як все-таки прийшли до співу?

Три роки тому стався поворотний момент і я зрозуміла, що хочу займатися лише музикою. Точніше, хочу співати свою музику, а не тільки грати. Почала приділяти репетиціям більше часу. Навіть з роботи пішла, щоб віддавати всю себе. Це складно, але такий мій свідомий вибір.

Якщо ти правда готовий чому-небудь присвятити своє життя, варіант раз на місяць у перервах між роботою — не підходить. Треба ризикувати! Звичайно, була ймовірність того, що нічого не вийде. Але я заспокоювала себе: принаймні не буду шкодувати через те, що навіть не спробувала.

Якщо ти справді готовий чому-небудь присвятити своє життя, варіант раз на місяць у перервах між роботою — не підходить. Треба ризикувати!

Тобто зараз музика — не просто хобі?

Мені здається, музика взагалі ніколи не була для мене просто хобі. Я завжди розуміла, що це моє. У мене з музикою якийсь унікальний взаємозв'язок. Немає нічого, чим я хотіла б займатися більше. Просто не відразу прийшло розуміння того, як правильно це реалізувати. У мене було дуже багато сумнівів і переживань. Здавалося, що десь не дотягую, не можу, не вдасться... Але, тим не менш, я не опускала руки і не зупинялася. Приділяла кожну вільну хвилину репетиціям.

Як проходила підготовка до Голосу країни?

Якоїсь особливої ​​і серйозної підготовки не було. З роботи я пішла, але робота мене не залишила... (Сміється — Прим. ред.). На щось доводиться жити, тому задач залишилося доволі багато. Тим більше, кастинг співпав із зимовими святами. Було так: кілька разів заспівала, наче заспокоїлась і займаюся тиждень роботою. Потім знову мандраж... Треба повторити! Знову співаю. Начебто добре звучить — знову занурююся в справи.

Взагалі я була доволі спокійна, бо гарно знала трек. Більше, мабуть, потребувала моральної підготовки. Адже треба було їхати в такий далекий, як мені здавалося, Київ...

До кого з тренерів хотіли потрапити в команду?

До Джамали. Учасникам не оголошували список тренерів у новому сезоні. Мені дуже близький голос і музична глибина Джамали, неймовірно цікавлять музичні перетини етнічного характеру в її піснях. Коли дізналася, що Джамали цього року не буде, вирішила обрати MONATIKа.

Як автору-виконавцю мені важлива так звана музична начинка. Я розуміла, що стилістично з Дімою ми зможемо знайти цікаві точки перетину.

Але до вас також розвернувся Потап. Мені здалося, ви все ж таки вагалися…

Сумніви справді були! Дуже приємно, що Потапу сподобався мій спів. Я розуміла, що з ним буде також цікаво працювати. Стою на сцені, вони там щось говорять, а я думаю, блін, я ж приготувала фразу для MONATIKа про те, що «все кружит», що ж мені Потапу говорити? Я нічого з його пісень не знаю... (Сміється — Прим. ред.). А якщо серйозно, то правда думаю, що музично Діма мені ближче.

Дивіться відео Анастасія Каманіна - Crazy in love на Голосі країни-9: 

Новини по темі