"В Україні є багато цікавого, що варто розвивати і показувати", — учасник "Голосу країни-13" Едгар Єнокян про участь в проєкті та плани на творчу кар'єру

Голос країни
Едгар Єнокян про участь у Голосі країни-13

Учасник "Голосу країни-13" Едгар Єнокян розповів про участь в проєкті та свою творчість у ексклюзивному інтерв'ю.

Поділитися:

Голос України звучить в Європі: щонеділі о 21:00 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" — 13-й сезон вокального проєкту "Голос країни". Цього року в легендарні червоні крісла проєкту сіли суперзірки та справжні музичні профі Юлія СанінаАртем ПивоваровІван Клименко та DOROFEEVA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артистка зразково-показового оркестру ЗСУ та українка, яка перемогла у конкурсі “Королева Польщі”: стало відомо, хто запалюватиме сцену “Голосу країни-13” недільного вечора

 

poll_content_889

 

У другому епізоді проєкту сцену запалив Едгар Єнокян, що виконав пісню власного гурту DOBRYVA — "Світло є чи нема" (обробка всесвітньовідомого хіта Crystal Waters «Gypsy Woman»). Багато українців пам'ятають трек через відключення світла 2022-2023, адже саме тоді він завірусився у Тік-Тоці. Хлопці активно пишуть музику та не опускають рук попри всі труднощі. Своїм прикладом вони хочуть показати, що українська музика може бути сучасною і якісною, а в Україні живуть найталановитіші музиканти європейського рівня. Едгар Єнокян дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту 1+1 про свою участь у "Голосі країни-13" та плани на подальшу творчу кар'єру.

Чому ви виконали саме "Світло є чи нема"?

Метою цього треку було розрадити людей у непростих обставинах та привернути увагу до нашого гурту DOBRYVA. Це популярна пісня, яка підходить для такого великого медіапродукту як "Голос країни". 

Що відчули, коли зрозуміли, що пройшли далі? Які емоції вас переповнювали?

Перед тим пересохло в роті, бо це мій перший виступ на телебаченні. Атмосфера відрізняється від звичних концертів: світло інше, аудиторія не стрибає та не танцює.

Едгар Єнокян

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Проєкт дав мені натхнення для подальшої роботи», — Гідаят Сеїдов про участь у «Голосі країни-13» та плани на кар'єру (ексклюзив)

Чи були впевнені, що пройдете на наступний етап?

Взагалі намагаюся не думати, що буде далі. Роблю 3-4 вдихи, відкидаю всілякі думки та виходжу з пустою головою. Трохи збивало те, що це ж зйомки, а тому не можна одразу стати на сцену і заспівати. Є свої критерії, куди дивитися та де себе поставити. Мене ще залаштунками питали: “До кого ти хочеш йти?”. Заздалегідь відповіді на це не мав, а тому вже на сцені вирішив, керуючись реальними емоціями. 

До вас повернулися Іван Клименко та DOROFEEVA, і саме її команду ви обрали. Чому?

Для мене найголовніше було отримати досвід великої сцени, тому вирішив піти до Наді, адже вона сама артистка.

"Надя поділилася багатьма порадами та спостереженнями з приводу того, як тримаюсь під час виступу. Розказала куди краще дивитися, як себе поставити, і я взяв це до уваги. Було цікаво поспілкуватися з таким великим артистом".

Едгар Єнокян

Чого чекаєте від участі в “Голосі країни-13”?

Хотів класно та енергійно виступити, і щоб це сподобалося людям. Я не будував певних очікувань, та був задоволеним тим, що відбулося. Мене похвалили після виступу, відео з номером набрало переглядів у Тік-Тоці багато — людям зайшло, і це круто.

"Було цікаво, що будемо робити на проєкті, і я був приємно здивований". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасник "Голосу країни-13" Роман Панченко розповів про участь в проєкті та улюблений музичний жанр (відео)

Які плани маєте на майбутню творчість?

Готуємо релізи, кліпи. Можливо, будемо з Надею щось робити — такий невеликий тизер. Багато працюю, щоб облаштувати власну студію. Хочемо зробити повноцінний концептуальний альбом з пов’язаними між собою треками. Така практика поширена у закордонних виконавців, проте в Україні, на жаль, ще ні. Плануємо міняти нашу попсцену та витягувати андерграунд на світло, адже в нас дуже багато талановитих прогресивних виконавців, яких люди ще не бачили. Будемо пропонувати українському слухачеві щось нове, адже на заході музика вже не така, як у нас, трохи відстаємо в цьому плані. Прагнемо переформувати наш ринок так, щоб ми не лише адаптовували, а й робили щось суто своє, не обмежувалися лише фольком.

"В Україні є багато чого цікавого, що варто розвивати і показувати. Це загалом є ідеологією нашого гурту DOBRYVA — щоб ми були першими, а вже на нас зросло майбутнє покоління. Хочемо залишити культурний спадок, який буде актуальним роками. Це ультравелика ціль, і було б круто прожити все життя на шляху до неї".

Едгар Єнокян

Переглянути минулий випуск "Голосу країни-13" можна на сайті 1+1: 

Стежте за подальшим шляхом Едгара Єнокяна у проєкті та дивіться "Голос країни" на "1+1 Україна" на "Київстар ТБ" щонеділі о 21:00. 

Долучайтеся до обговорення проєкту у соцмережах: 

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Viber

 

Новини по темі