Експерти токшоу “Говорить вся країна” закликають Міністерство юстиції України провести перевірку у Косівському відділку поліції, аби розкрити жорстоке вбивство та зґвалтування 9-річної дівчинки

Говорить вся країна
Скоро
Експерти проєкту Говорить вся країна намагалися розібратися у гучній історії вбивства 9-річної дівчинки (відео)

Експерти проєкту “Говорить вся країна” намагалися розібратися у гучній історії вбивства 9-річної дівчинки.

Поділитися:

Щодня о 19:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачі мають змогу побачити нові серії суспільно-важливого токшоу “Говорить вся країна”, яке має на меті розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у Дніпрі за участі патрульних: у “Говорить вся країна” вперше зустрілися колишня дружина загиблого та адвокат поліцейських (ексклюзив)

Вчора телеглядачі могли побачити 2-серійну історію під назвою “Шок на Прикарпатті: «Брат» поліцейського – серійний ґвалтівник?”. Експерти проєкту намагалися розібратися у гучній історії вбивства 9-річної дівчинки. Мешканці Івано-Франківщини переконані, що Вероніка загинула саме через бездіяльність місцевих правоохоронних органів. Дитина пішла погратися до сестри, а за шість годин її знайшли задушеною та зґвалтованою.

До студії приїхала Наталя, мати загиблої дівчинки, яка вимагає справедливості. Жінка розповідає, що 18 червня, у день вбивства, до неї зателефонував чоловік та запитав, чи немає поруч з нею доньки. Дівчинка мала йти до тітки, але дорогою зникла. Мати телефонувала Вероніці 12 разів, але слухавку ніхто не брав. Як виявилося, у той день дівчинка пішла з братом свого батька Віктором.

Наталя переконана в тому, що злочин скоїв не лише дядько дівчинки, а й її рідний батько Петро. За словами жінки, чоловік досить дивно себе поводив, коли знайшли тіло 9-річної доньки. На місце злочину його привезла поліція, проте з машини батько дитини так і не вийшов.

Олексій Суханов

“Ми не можемо відкидати той факт, що йому було заборонено виходити з автомобіля. З точки зору його юридичної поведінки, можливо, поліцейські мали якісь підозри щодо нього, тому він не міг вийти з авто”, - пояснює адвокат проєкту Сергій Старенький.

Вітчим дівчинки, який також завітав до студій, розповів, що останнім часом дитина була сама не своя.

“Останнім часом вона була трохи замкнута та стривожена”, - пригадує Тарас.

Як виявилося, після розлучення батьків Вероніка жила саме з батьком. Наталя та Тарас припускають, що колишній чоловік та батько Вероніки міг розбещувати доньку. Ймовірно, дівчинка могла щось приховувати на своєму тілі, бо за словами жінки, відмовлялася митися у домі Наталі.

Експертам також вдалося переглянути одразу декілька відео з камер спостереження, що були відзняті того фатального дня. На відео видно, як Вероніка разом чоловіком йшла вулицею та розмовляла. Як з’ясувалося, це і був Віктор, дядько дівчинки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У студії токшоу “Говорить вся країна” експерти розібралися, чому німецькі соціальні служби вилучають з сімей українських дітей

“По відео видно, що в нього з цією дитиною вже досить вибудованині стосунки. Є важелі в цих стосунках. Кривдник міг бути значимою фігурою, дитина могла мати довіру до нього і навіть симпатію”, - коментує психологиня Галина Лисиця.

До студії також долучилася й інша жінка, яка постраждала від дій Віктора. Галина розповідає, що ще в 2019 році, повертаючись пізно додому з роботи, Віктор напав на неї посеред дороги.

Як виявилося, Галина не єдина жертва чоловіка. За плечима Віктора вже 6 спроб зґвалтування. Поліція натомість ж не зробила жодних висновків та не затримала чоловіка.

“Тут були всі підстави, аби зареєструвати спроби зґвалтування і внести клопотання до суду, щодо обрання запобіжного заходу. Я впевнений, що суд скоріше за все б, взяв його під варту”, - обурюється Сергій Старенький.

Під час підготовки програми, команда проєкту поспілкувалася з новопризначеним керівником Косівського відділку поліції. Чоловік розповідає, що не володіє достатньою інформацією про попередні злочини Віктора. Проте, як тільки сталося вбивство дівчинки, поліція одразу розпочала справу та знайшла чоловіка, який не міг точно розповісти коли та як останній раз бачився з Веронікою. Саме невідповідність слів та відеоматеріалів послугувала затриманню злочинця.

Олексій Суханов

Батько дівчинки, з яким вона проживала, Петро також прийшов до студії токшоу “Говорить вся країна”. Чоловік пройшов тестування на детекторі брехні. Результати тестування показали, що Петро не причетний до смерті своєї дитини та не знає того, хто це вчинив.

Адвокатка Надія Шпак пообіцяла допомогти мамі загиблої Вероніки та разом відвідати слідче управління, аби написати всі необхідні заяви.

Експерти проєкту закликали Міністерство юстиції провести перевірку у Косівському відділку поліції. Команда надасть запис програми правоохоронцям та сподівається, що завдяки цьому справа отримає ще більшого резонансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Суханов розповів, яка історія програми "Говорить вся країна" йому запам'яталася найбільше

Нагадаємо, в кожному епізоді історії коментують експерти - психологи, лікарі, криміналісти, адвокати та спеціалісти інших сфер, які спільно з ведучим проєкту Олексієм Сухановим будуть крок за кроком встановлювати правду та піднімати соціальні проблеми. Головна місія проєкту - розібратися в резонансних справах та перетворити проблеми на план дій.

Дивіться токшоу “Говорить вся країна” на “1+1 Україна” з понеділка по четвер о 19:30.

Кожен телеглядач може поділитися власною історією і стати частиною нового сезону ток-шоу на “1+1 Україна”. Для того, щоб ваш життєвий досвід був почутим, потрібно заповнити анкету, або зателефонувати на гарячу лінію +38 (044) 490 70 38 детально описати події, які сталися з вами і вашою родиною, поділитися фотографіями або відеоматеріалами. Жодна історія не повинна бути забутою у такий складний час, адже  місія токшоу “Говорить вся країна” - віднайти правду та встановити справедливість в найскладніших життєвих ситуаціях, навіть в умовах воєнного часу.

Новини по темі