У “Говорить вся країна” розберуться у заплутаній справі смертельної аварії військової на Дніпропетровщині

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт

У “Говорить вся країна” розкриють нові деталі аварії на Дніпропетровщині, через яку загинула військова.

Поділитися:

На телеканалі “1+1 Україна” транслюють новий сезон суспільно-важливого ток-шоу “Говорить вся країна”, що виходить з понеділка по четвер о 19:30. Проєкт має на меті розібратися в резонансних справах, встановити справедливість та навчити українців відстоювати свої права. Новий сезон показує на прикладі реальних історії, як перетворити проблеми на план дій та шукати вихід із будь-якої складної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ефірі “Говорить вся країна” розібрали нові докази у справі теракту на Закарпатті

Темою сьогоднішнього епізоду стане ДТП на Дніпропетровщині: у жахливому інциденті загинула військова. За офіційною версією, винуватцем є 87-річний чоловік. Однак односельчани загиблої незгодні — вони вважають, що за кермом насправді був онук чоловіка, а дідусь просто взяв на себе вину. У селі не вщухають суперечки щодо того, наче ця родина змогла ввести в оману правоохоронні органи.

Експертка проєкту та психологиня Оксана Зайцева ексклюзивно для сайту 1+1 прокоментувала цей інцидент:

“Є декілька факторів, які роблять цю справу суспільно-важливою. Потрібно розуміти, що ми несемо відповідальність не тільки за своїх дітей, а й за батьків. Близькі 87-річного чоловіка знають, що через вік він має сповільнену реакцію та менш чіткі руки, проте дозволяють і далі керувати машиною. Також сьогодні зачепили важливе питання — до якого віку взагалі людина може сідати за кермо? Важливо, щоб наше законодавство враховувало цей момент, адже необачність може мати руйнівні наслідки”.

Оксана Зайцева також торкнулася проблеми суспільного тиску в селі:

“Це поширена ситуація, коли люди багато чого говорять, і під цей гніт потрапляє ціла родина. Ми завжди повинні дотримуватися закону, а не самосуду. Коли виявляється що люди вже два-три місяці знаходяться під великим тиском, то вони починають робити помилкові речі. На жаль, у селах мало фахівців, які можуть проводити спеціальну виховну роботу. Для деяких осіб ми є єдиним каналом та програмою, яка про це розповідає та навчає людей”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи будуть утилізовувати репродуктивні клітини загиблих захисників: відповідь авторки законопроєкту у "Говорить вся країна"

До обговорення долучилася Алісія, однокласниця загиблої військової. Задля участі у проєкті жінка приїхала з-за кордону, адже попри все хотіла домогтися справедливості.

“Мені стало легше, бо правда нарешті вийшла назовні. Коли вперше дізналася про смерть своєї однокласниці, пережила великий моральний стрес. Тепер я знаю, що сталося насправді, а тому вважаю, що моя участь у “Говорить вся країна” була на краще”, — зазначає героїня.

Хто ж насправді був за кермом у той доленосний день? Яке вражаюче зізнання зробить 87-річний чоловік наприкінці епізоду? Не пропустіть новий випуск “Говорить вся країна” вже сьогодні о 19:30 на “1+1 Україна”.

Новини по темі