"Хоробрі серця": історія моряка, який збив російський Су-34 з "Ігли" (ексклюзив)

Хоробрі серця
"Іглою" по Су-34: історія про відвагу українського моряка у проєкті "Хоробрі серця"

Збив ворожий літак "Іглою": моряк Дмитро Томілов у проєкті "Хоробрі серця" розповів про зіткнення з російським винщувачем.

Поділитися:

Щоп'ятниці о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють проєктХоробрі серця. Четвертий випуск був присвячений обороні Чорного моря. Героями нового епізоду стали військові, які відправляли російські кораблі на дно, створювали “бавовну” на Кримському мосту, а також збивали ворожі винищувачі з палуб та надувних човнів. Серед таких — Дмитро Томілов, військовий моряк, який «Іглою» збив російський Су-34 та врятував екіпаж корабля.

Екіпаж корабля “Почаїв” потрапив під російський обстріл. Коли Дмитро Томілов побачив ворожий винищувач, він одразу проявив ініціативу та схопився за ПЗРК "Ігла", аби не дати ворогові здійснити свою мету. Так з першого пострілу хлопець збив ворожий літак та тим самим врятував команду. Після збиття ворожого винищувача його підвищили до старшого комендора корабля, а від міноборони нагородили медаллю за військову службу та іменною зброєю. У проєкті "Хоробрі серця" він детально розповів про свою роботу в морі.

"Рішення приймав одразу. Часу міркувати не було. Все було дуже швидко".

Дмитро Томілов

В коментарях редакції сайту за лаштунками токшоу Дмитро поділився, які емоції вирували в нього та його команди під час збиття ворожого літака.

"Було страшно, трохи хвилювався, але роботу свою виконав. На палубі всі відреагували радісно, посміхалися, сміялися".

Найважливіше для моряка, каже він, вміти приймати швидкі рішення. Часу в українських військових на відпочинок мало. Одразу після знімань вони відправилися далі боротися за море.

"Зараз відпочинку дуже мало, постійні завдання, робота в морі. Після цих знімань я одразу в потяг і знову в море".

Дивіться проєкт "Хоробрі серця" щоп'ятниці о 20:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

“Нам підготували 2 медичні картки, аби російські військові не зрозуміли, хто ми”: у проєкті “Хоробрі серця” на “1+1 Україна” розповіли, як українські лікарі рятувати поранених захисників півдня в окупованому Херсоні

"Страх і ризик забуваються, коли зашкалює адреналін", — герой проєкту "Хоробрі серця" Олег Висоцький розповів, як підривав міст у Вознесенську, щоб завадити планам окупантів (ексклюзив)

"Боявся стати інструментом у пропаганді", — герой України Дмитро Чавалах розповів про власну евакуацію з окупованого Херсона (ексклюзив)

Новини по темі