Суддя Короля десертів Стефан Вайттинадан розповів про свою дівчину-українку

Відомий шеф-кухар поділився подробицями особистого життя.

Поділитися:

Суддя шоу Король десертів Стефан Вайттинадан - шеф-кухар європейських ресторанів, відмічених зірками Мішлен, та п’ятизіркового київського готелю InterContinental. Стефан - корінний парижанин, який вже 15 років працює в Києві. В ексклюзивному інтерв'ю для 1plus1.ua шеф-кухар розповів про те, як потрапив до України та чому залишається тут працювати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Короля десертів Кирило Сміян: «Мусові десерти не переможуть Наполеон»

Спочатку це був лише маленький контракт на 3 місяці – я приїхав на запрошення до України. І далі так сталося в моєму житті, що контракт продовжили. Я почав спілкуватися з людьми, познайомився з багатьма українцями та французами, що живуть  у Києві – цікавими, молодими, живими. І мені тут сподобалося, - зізнався Стефан. 

Стефан Вайттинадан розповів, чим його зацікавив проект Король десертів:

«Для мене це свого роду челендж. Мене зацікавив проект Король десертів, і я відгукнувся. Хоча насправді я шеф-кухар загального профілю. Ми вперше створили шоу, що розглядає саме кондитерську справу. Можу сказати, що кухня (приготування їжі) – це щось нереально магічне. Вона об’єднує серця, культури та людей. Коли ви куштуєте якусь страву, можете відчути себе на форумі, де дуже багато людей. І ця одна страва здатна або перенести вас в іншу країну, або познайомити з іншими людми, або ж перенести в дитинство і нагадати найприємніші моменти життя».

Стефан також пригадав страву української кухні, яка його справді вразила:

«Мій улюблений український десерт – ліниві вареники. Хоча це й не десерт, а швидше за все сніданок. Вони прості у приготуванні, не треба володіти особливими кулінарними техніками. Але це так смачно! Якось я був в одному ресторані,  і там працювала літня жінка. Одного разу вона приготувала мені ліниві вареники – такими, як вони мають бути, як-то кажуть «по-старому». І коли я їх спробував, зрозумів, що вони для мене стали еталоном смаку».

Крім того, Стефан Вайттинадан привідкрив завісу особистого життя і розповів більше про свою дівчину-українку:

У мене є дівчина. Вона українка. Ми вже більше року разом. Вдома готую я, але Анна гарно вчиться. Коли ми познайомилися, вона не любила готувати. Однак якось ми почали готувати разом, дивитися рецепти. Все починалося як гра. Їй сподобалось, і тепер вона в мене вчиться.

Дивіться нові пригоди Стефана та суддів у шоу Король десертів о 21-30 по середах на 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тетяна Вербицька розкрила секрет, як залишатися стрункою, якщо ти працюєш кондитером