5 місць, які треба побачити в Івано-Франківську

Куди піти в Івано-Франківську: 5 цікавих місць
Фото: @plant_room_art

Місця, які зроблять вашу мандрівку цікавою.

Поділитися:

Ті, хто бував у цьому українському місті, названому на честь Івана Франка, запевняють — тут варто зупинитися на кілька днів. Так, Івано-Франківськ має цікаві місця, у яких варто побувати. І ось деякі з них...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Чернівців, які зачаровують красою

Ратуша

Скористайтеся нагодою побачити на власні очі єдину в Україні світську споруду з позолоченим куполом та найвищою будівлею Івано-Франківська заввишки 49,5 м.

Cтометрівка

Так в Івано-Франківську називають пішохідну частину вулиці Незалежності від Вічевого майдану до вулиці Івана Франка. Її довжина сягає півкілометра, але назва Стометрівка дуже полюбилася мешканцям міста. Тут можна влаштувати собі прогулянку та відвідати кав’ярні, ресторани, книгарні і крамниці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 українських водойм, які варто відвідати цього літа

Музей мистецтв Прикарпаття

Експозиційна зала розташована у найдавнішій архітектурній споруді міста – Костелі Непорочного зачаття Діви Марії ХVII ст. Свого часу в крипті цього храму була усипальниця засновників Івано-Франківська – Потоцьких. 

Збірка музею містить чудові зразки галицького іконопису, твори західноукраїнських митців, українських художників другої половини ХХ ст., а також польських, австрійських, німецьких та італійських майстрів ХVIII-XX ст. 

Гордістю експозиції сакрального відділу є три фігури ангелів-путті відомого скульптура Іоганна Георга Пінзеля. А ікону святої Параскеви П’ятниці можна побачити у  культовому фільмі Параджанова «Тіні забутих предків».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Харкові

Міське озеро

Його ще називають Станіславським морем. Озеро виникло 1955 року. Цікаво, що посеред нього міститься  так званий Острів любові.

 

Більше цікавого про Івано-Франківськ дивіться у відео!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць, які треба побачити у Львові