Андре Тан: 10 фактів про відомого дизайнера, які ви не знали

Андре Тан: Несподівані факти про українського дизайнера

Цікаві факти з життя іменинника Андре Тана.

Поділитися:

Один із найкращих модельєрів України, власник бренду a.TaN by Andre Tan, який уперше презентував дизайнерську колекцію для красунь plus-size, модний експерт «Сніданку з 1+1» та суддя революційного реаліті «Модель XL» — таким ми знаємо Андре Тана.

Сьогодні, 26 жовтня, він святкує день народження. Пропонуємо познайомитися ближче з цією цікавою, творчою особистістю.

1. Андре народився в Слобожанському на Харківщині. Справжнє ім’я – Андрій Тищенко. В 11 років почав займатися на курсах крою та шиття. Тоді й придумав псевдонім Андре Тан (Андре — від імені Андрій, Тан — абревіатура прізвища, імені та по батькові).

2. До дев’яти років створював моделі одягу для ляльок своєї молодшої сестри Марини.

3. У дитинстві мріяв стати головним редактором модного журналу «Ізабель». Тож розмальовував шкільні зошити, придумуючи ескізи для свого майбутнього видання.

4. «Грошей не було, і я запропонував знайомим моделям угоду: вони дали мені гроші на тканину. А я подарував дівчатам всі речі, які їм сподобалися», — пригадує свій перший показ Тан.

5. Андре потрапив до Книги рекордів України як наймолодший і перспективний дизайнер країни.

6. 2016 року вперше створив форму української збірної для Олімпійських ігор.

7. Андре Тан не любить афішувати свою благодійну діяльність, хоча вона має місце у його житті.

До прикладу, він долучився до благодійного проекту «Чашка кави», який курує ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров. У його межах була створена м'яка іграшка у вигляді трикутного глобуса, яка продавалася у мережі магазинів a.Tan by Andre Tan. Зібрані від продажу кошти призначалися на лікування хворих дітей, якими опікується «Чашка кави».

8. Весілля зі своєю коханою Аліною Харченко дизайнер влаштував на Мальдівах – таємно. Через два з половиною роки у пари народилася донька Соня.

9. «Для мене дуже важливо, щоб моя донечка Софія виросла гідною людиною, а не просто гарною дівчиною. Я часто їй кажу: «Ти завжди будеш вдягнена у найкращі сукні світу, але важливо те, як ти мислиш». Я не є татом, який інколи з’являється у житті своєї дитини, навпаки — беру активну участь у вихованні донечки. Соня обожнює малювати, вона неймовірний художник. Мені дуже подобається цей творчий процес: коли вона починає малювати, у фарбі все навколо», — розповів Андре у «Сніданку з 1+1».

10. Дизайнер дуже цінує свою родину та тішиться батьківством. «Найголовніше в житті кожної — сім'я! І прекрасно, коли в день народження тебе першими вітають найближчі люди, коли дружина дарує цікаві книги, а дочка червоного метелика, якого змайструвала сама», — написав Андре у свій минулий день народження.    

Як бонус — тримай ще один цікавий факт про найдорожчу сукню, яку зшив Андре. Вмикай відео!

Читай також модні поради від Андре Тана:

1. Тренди модного етикету: Чи підбирати сумку в колір взуття?