У програмі “Мосейчук+” розкажуть про роботу медиків лікарні імені Мечникова в умовах війни

Мосейчук+
Як працюють медики в умовах війни - у програмі Мосейчук+ на телеканалі 1+1 Україна

“Всі політики повинні бачити, як переживає війну простий солдат”, - лікар Сергій Риженко.

Поділитися:

В пʼятницю, 9 червня, о 21:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра “Мосейчук+” - авторського проєкту Наталії Мосейчук. На глядачів чекають відверті історії про українців - людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львівській лікарні Святого Миколая офіційно відкрили Школу Супергероїв

В першому випуску ведуча “1+1 Україна” відвідає місце, куди нечасто потрапляють журналісти. Це перша та найголовніша точка на шляху перемоги життя над смертю - лікарня імені Мечникова, що розташована в місті Дніпро. Наталія Мосейчук покаже один з днів лікарів з Мечникова, які працюють на своєму фронті та щодня рятують життя цивільних та військових.

“До нас привозять не тих, хто може ходити та говорити. Як правило, це молоді хлопці, непритомні, в комі, або знаходяться на апараті штучної вентиляції легень. На сьогоднішній день 90-95% таких пацієнтів направляють до Мечникова, - розповідає головний лікар імені Мечникова Сергій Риженко. - Є ситуації, коли одразу після бомбардування абсолютно немає обличчя. Мати, яка дивиться на свого сина, за якимись непрямими ознаками розуміє, що це саме він. Тому що жодної міміки, очей, носа немає. Все це стерте вибухом. Те, що її син дивом виживає - це і є перемога лікарів. Необхідно все робити далі для того, щоб не тільки на цьому першому етапі надання такої багатофункціональної допомоги людина вижила, а й для того, щоб жила далі”.

Ведуча поспілкується не тільки з легендарним лікарем Сергієм Риженком, який очолює лікарню імені Мечникова, а й з колишнім заступником головного лікаря, а нині начмедом одного з батальйонів Юрієм Скребцем. А також з нейрохірургом та іншими медичними працівниками. Це будуть розмови про історії пацієнтів, які попри все продовжують свою боротьбу за життя, про найстрашніший діагноз для військових, про слова, які навіть досвідченим лікарям найважче говорити близьким пацієнтів, про сьогодення і що чекатиме в майбутньому.

“Всі політики повинні бачити, як переживає війну простий солдат: ці етапи евакуації, ці умови, в яких йому надають допомогу. Особливо бачити мам і жінок, тому що за ними майбутнє”, - зазначив головний лікар імені Мечникова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук зробить «Вибір серцем» у власній номінації на Global Teacher Prize Ukraine

Дивіться премʼєру “Мосейчук+” у пʼятницю, 9 червня, о 21:30 на телеканалі “1+1 Україна”.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі