5 рецептів олів'є для новорічного столу
Кулінари телеканалу 1+1 поділилися оригінальними рецептами приготування новорічного салату олів'є.
articleContentДо Нового року залишився один тиждень, а це означає, що господині готують смачні страви для святкового столу. Олів'є є обовя'зковою стравою новорічного меню українців.
Руслан Сенічкін і Людмила Барбір поділилися оригінальними рецептами приготування салату олів'є: від класичних до сучасних інтерпретацій із використанням запечених овочів та яблучного майонезу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 страв, які мають бути на новорічному столі
ОЛІВ'Є ІЗ СЕКРЕТНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ ВІД ЛЮДМИЛИ БАРБІР
Інгредієнти:
Телячий язик 200 г
Телятина 200 г
Перепілка 2 шт
Яйце 2 шт
Солоні огірки 200 г
Картопля 200 г
Зелена цибуля 50 г
Ріпчаста цибуля 1 шт
Оливкова олія 2,5 ст.л.
Сіль, перець
Приготування:
- Налийте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30 хв.
- Дістаньте язик з бульйону та покладіть його у миску з холодною водою (так буде простіше зняти з нього шкірку). Зніміть з нього шкірку.
- Витягніть кістки з перепілки.
- Поріжте усі інгредієнти кубиком (приблизно 6*6мм).
- Змішайте усі інгредієнти у великій мисці і влийте трошки оливкової олії та солі за смаком. Перемішайте.
- Додайте невелику кількість майонезу (так щоб салат не плавав у ньому).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 легких салатів, які стануть окрасою новорічного столу
БУЛЬЙОН – ІНГРЕДІЄНТИ
Морква 1шт
Цибуля 1шт
Корінь петрушки 1шт
Духмяний перець
Зелень, чебрець
Лаврове листя
Сіль
ЯК ПРИГОТУВАТИ БУЛЬЙОН
- Почистьте моркву, цибулю та корінь петрушки. Розріжте овочі на великі слайси, і залиште на пательні припікатися. Вимкніть вогонь, коли на овочах утовриться характерна грилована скоринка.
- У підсолену киплячу воду покладіть варитися телятину та язик. Варіть протягом 30хв. на маленькому вогні. Потім додайте у бульйон грильовані овочі та лавровий листок. Через 10 хвилин покладіть у бульйон пучок із петрушки, чебрецю та кропу.
- Додайте у пательню трошки рослинної олії і покладіть смажитися перепілки. За 5 хвилин до готовності, поставте перепілки допектися у духовку, розігріту до 180 градусів на 4хв. Залиште птицю «відпочивати» на 30хв.
Рецепти Руслана Сенічкіна: Святкові ялинки з начинкамиМАЙОНЕЗ – ІНГРЕДІЄНТИ
Оливкова олія 140 мл
Жовтки 2 шт
Рослинні вершки
Лимонний сік
Сіль, перець
Я раджу готувати вам майонез власноруч, адже у домашньому майонезі немає консервантів і ви можете додати прянощів за смаком. Це набагато дешевше і смачніше. – порадила Людмила Барбір.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ
- Відділіть жовтки від білку.
- Додайте трохи гірчиці, чорного перцю та солі у жовтки. Збийте суміш.
- Додайте трохи лимонного соку (1/3 середнього лимону).
- Збивайте суміш, вливаючи тонкою цівкою оливкову олію.
- Додайте рослинні вершки та знову збийте суміш.
- Поставте майонез у холидильник «відпочити» на 20 хв.
Використовуйте м'ясо замість ковбаси та домашній майонез, аби зробити новорічне олів'є не лише смачним, а й корисним для здоров'я.
КЛАСИЧНИЙ ОЛІВ'Є З КУРКОЮ
Інгредієнти:
Куряче філе – 2 шт.
Картопля – 4 шт.
Морква – 3 шт.
Яйця – 4 шт.
Квашені яблука – 2-3 шт.
Горошок
Цибуля – 1 шт.
Мариновані огірки – 3-4 шт.
Соковите куряче філе у сирному соусі від Руслана СенічкінаІНГРЕДІЄНТИ для ДОМАШНЬОГО МАЙОНЕЗУ
Яєчний жовток – 3 шт.
Рослинна олія – 400 мл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Гірчиця – 2 ст.л.
Сіль – 2 ч.л.
Духмяний перець дрібка.
Сік лимону.
КЛАСИЧНИЙ ОЛІВ'Є З КУРКОЮ
Приготування:
1. Відваріть куряче філе, картоплю в мундирах, моркву та яйця.
Щоб швидше очистити яйця від шкоролупи, занурте їх у холодну воду.
2. Подрібніть усі інгредієнти на кубики.
Якщо ви хочете використати свіжу цибулю в олів'є, замаринутйе її в оцті чи в лимонному фреші. Так, ви позбавитеся небажаної гіркоти. – радить Руслан Сенчкін.
3. Заправте салат домашнім майонезом.
ОЛІВ'Є З ЯБЛУЧНИМ МАЙОНЕЗОМ
Інгредієнти:
Запечена картопля – 5 шт.
Мариновані огірки – 4 шт.
Горошок – 200 г.
Цибуля – 1 шт.
Варене яйце – 5 шт.
Запечена курка – 300 г.
Яблучний майонез.
Як уникнути дефіциту вітаміну DІНГРЕДІЄНТИ для ЯБЛУЧНОГО МАЙОНЕЗУ
Яєчні жовтки – 2 шт.
Гірчиця – 2 ст.л.
Рослинна олія – 180 мл.
Яблучний оцет – 2 ст.л.
Сік половини лимона
Пюре запечених яблук – 2 шт.
Приготування:
- Спочатку приготуйте майонез. Збийте у блендері жовтки і гірчицю на невеликій швидкості, поступово вливаючи олію. Додайте решту інгредієнтів та доведіть до консистенції майонезу.
- Запечіть курку з оливковою олією, чебрецем та розмарином у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 30 хв.
- Покришіть усі інгредієнти кубиком.
- Заправте салат яблучним майонезом та додайте спеції за смаком.
ОЛІВ'Є БЕЗ МАЙОНЕЗУ
Інгредієнти:
Картопля – 3 шт.
Морква – 2 шт.
Яйце куряче – 3 шт.
Зелена цибуля за смаком
Мариновані огірки – 3 шт.
Селера – 30 г.
Яблука – 30 г.
Телятина – 200 г.
Горошок – 50 г.
Сметана – 200 мл.
Гірчиця – 2 ст.л.
Приготування:
- Відваріть телятину.
- Покришіть кубиком усі інгредієнти.
- Змішайте сметану з гірчицею, щоб отримати заправку.
- Додайте до салату спеції та сметанну заправку.
Важливо не переварити картоплю, щоб та не перетворила олів'є на кашу. – підказав Руслан Сенічкін.
ОЛІВ'Є З ІНДИЧКОЮ
Інгредієнти:
Запечена картопля – 300 г.
Запечена морква – 200 г.
Селера – 50 г.
Солоні огірки – 100г.
Зелений горошок
Грудинка індички – 2 шт.
Кріп за смаком
Яйця – 4 шт.
Домашній майонез
Сметана
Приготування:
- Запечіть моркву, картоплю та індичку.
- Подрібніть усі інгредієнти на кубики.
- Дрібно поріжте кріп.
- Замішайте салат із заправкою із майонезу та сметани. Додайте спеції за смаком.
Картоплі і яєць слід додавати стільки штук, скільки повинно прийти гостей, – каже Руслан Сенічкін.
Який би рецепт відомого французького рецепту ви не обрали, він обов'язково приємно здивує ваших близьких та рідних. Новорічна ніч вже незабаром, тому наповнюйте холодильник потрібними інгредієнтами, і гайда готувати кулінарні шедеври разом з 1+1!