7 казкових фільмів, щоб продовжити атмосферу свята

Топ-7 найкращих фільмів для зимових канікул
Фото: "Лавка чудес", 20th Century Fox Walden Media

Затишні стрічки, які змусять повірити у дива.

Поділитися:

Годинник пробив дванадцять разів, головна ніч у році настала... Але так хочеться якомога довше насолоджуватися цією чарівною атмосферою зимової казки! Запалюйте вогники на ялинці, запасайтеся мандаринами, зігрівайтесь какао або глінтвейном — і скоріше вмикайте один з цих затишних новорічних фільмів.

Чарівна крамничка, 2007

Кадр з фільму "Чарівна крамничка"

Дивакуватому містеру Магоріуму 243 роки. Він власник і керівник казкового магазину іграшок. Ляльки, плюшеві ведмедики і літачки, куплені тут, можуть самі рухатися і приносять радість усім навколо. Ось тільки містер Магоріум вирішує відійти від справ і зробити відповідальною за крамничку свою помічницю Моллі.

Дідок наймає бухгалтера на ім'я Генрі, який категорично не вірить у дива. З його появою чарівне місце стає сірим і похмурим. Але Моллі не збирається з цим миритися і починає шукати спосіб повернути магазину колишній вигляд. Проблема лише в одному: щоб крамничка знову тішила відвідувачів, похмурий Генрі має почати вірити в дива.

Вартові легенд, 2012

Кадр з фільму "Вартові легенд"

Головні герої мультфільму — Санта, Великодній кролик, Зубна фея і Пісочна людина. Саме на їхні плечі покладена надважлива місія — захищати дітей, їх мрії та надії. Перешкодити Вартовим легенд задумав злий дух Бабай. Негідник збирається викрасти дитячі мрії і замінити їх на свої жахи. Якщо маленькі хлопчики і дівчатка припинять вірити у Вартових легенд, ті загинуть...

Таємна місія Санта-Клауса, 2011

Кадр з фільму "Таємна місія Санта-Клауса"

У ніч перед Різдвом Санта-Клаус разом зі своїми вірними ельфами має встигнути облетіти весь світ і навідатися до кожного будинку, в якому живуть слухняні діти. Але ця історія зовсім не про дідуся з білою бородою, а про його сина Артура. Він знаходить лист від Гвен — маленької дівчинки, яка весь рік вела себе чемно і мріє отримати подарунок. Артур розуміє, що секретна служба допустила помилку, тому Різдво для крихітки Гвен буде зіпсовано — Санта просто омине її будинок. Артур, якого ніхто не сприймає всерйоз, вирішує втрутитися і усе виправити.

Ельф, 2003

Кадр з фільму "Ельф"

Хлопчик з дитячого будинку заповз у мішок Санти і так став прийомним сином одного з його ельфів. Подорослішавши, Бадді вирушає на пошуки свого рідного батька. Виявляється, що останнього цікавить лише власний бізнес, а на сина йому начхати. Проте, Бадді знайомиться зі зведеним молодшим братом і мачухою. Вони вірять у його неймовірну історію і хочуть допомогти повернути віру в Санта-Клауса людям.

Різдвяні хроніки, 2018

Кадр з фільму "Різдвяні хроніки"

Роки поспіль Різдво було головним святом в сім'ї Пірс. Однак трапляється нещастя — голова сім’ї, пожежний на ім’я Даг, гине під час виконання службових обов’язків. Цього року напередодні свята його дружина Клер має вийти на роботу. Вона залишає сина Тедді наглядати за донькою Кейт. Діти дивляться старі різдвяні відео і на одному з них помічають, як з каміну з'являється дивна рука. Кейт вважає, що це Санта-Клаус, і просить брата довести всім, що він існує.

Коли Санта впав на землю, 2011

Кадр з фільму "Коли Санта впав на землю"

Ще один сімейний фільм про дива і про те, як важливо в них вірити в будь-якому віці. Сім'я Бена переїжджає в невелике провінційне містечко. Хлопчика такі зміни не надто тішать: батько заклопотаний пошуком роботи, мама відкрила кондитерську і днями пропадає там, а сам хлопчик поки не встиг знайти нових друзів. З кожним днем ​​віра Бена в магію Різдва все слабшає. Але одного разу він стає свідком того, як Санта-Клаус падає на землю. Хлопчик разом з однокласницею виявляються втягнутими в низку неймовірних подій. Пошук магічного оленя, подорож до Чарівної країни, порятунок Різдва ... Цей день вони запам'ятають надовго!

Старий Новий рік, 2011

Кадр з фільму "Старий Новий рік"

Події відбуваються в Нью-Йорку — в місті, яке ніколи не спить. Напередодні Нового року долі абсолютно різних героїв переплітаються неймовірним чином. На перший погляд, тут немає нічого магічного і надприродного. Але все ж, ця романтична комедія — про чудеса, які трапляються з кожним із нас. Приємний бонус — вражаючий акторський склад. У фільмі знялися Роберт де Ніро, Джессіка Біл, Джон Бон Джові, Сара Джессіка Паркер, Ештон Кутчер, Хеллі Беррі та багато інших.