8 красивих фільмів про перше кохання

Добірка найкращих фільмів про перше кохання
Фото: Кадр з фільму "Як божевільний"

Стрічки про почуття, які бувають лише раз.

Поділитися:

Щире, наївне, смішне, але майже завжди — незабутнє. Про перше кохання ми часом згадуємо з посмішкою, часом з сумом... А часом несемо з собою крізь роки та досі засинаємо в одному ліжку поряд з тим, хто подарував це трепетне почуття.

У будь-якому випадку, наша добірка найромантичніших фільмів про перше кохання освіжить пам'ять і точно відгукнеться в серці.

Як божевільний

Фото: Кадр з фільму "Як божевільний"

Анна — англійка, яка приїхала навчатися до США. Джейкоб — американець родом з Лос-Анджелеса. Молоді люди знайомляться в університеті та з головою занурюються в бурхливий роман.

Однак навчання закінчується і дівчина вимушена повертатися назад до Великобританії. Щоб провести літо з Джейкобом, Анна порушує умови студентської візи і залишається ще на три місяці в Штатах. Восени їй все ж доводиться поїхати до рідного Лондона.

Розлука, яка мала стати короткочасною, затягується. Через прострочену візу Анні забороняють повторний в'їзд у США. Закохані намагаються підтримувати зв'язок на відстані та з’ясовують, чи варті їхні стосунки таких труднощів.

Жорстокі ігри

Фото: Кадр з фільму "Жорстокі ігри"

Культовий фільм 1999-го року встиг стати класикою. Головні герої — зведені брат і сестра Кетрін та Себастьян. Вони пересичені увагою і розкішним життям, тому заради розваги затівають маніпулятивні ігри.

Дівчина підбиває брата на спір позбавити невинності доньку директора школи — Аннет. Вся сіль у тому, що вона — справжній зразок цнотливості. Розумниця Аннет заявляє, що погодиться лягти з чоловіком у ліжко тільки з великої любові та після весілля.

Якщо все ж Себастьяну вдасться спокусити директорську дочку, він отримає саму Кетрін — єдину, про кого коли-небудь мріяв. Але, здається, щось іде не за планом...

Зої

Фото: Кадр з фільму "Зої"

Нетипова історія кохання і стосунків між людьми та роботами-синтетиками. Вчені майбутнього намагаються штучно створити ідеальних супутників життя, які ніколи не зрадять і завжди кохатимуть того, кому призначені. Схожість синтетика з реальною людиною настільки вражаюча, що не тільки оточуючим складно знайти відмінності, але й часом самому роботу.

Весь цей світ

Фото: Кадр з фільму "Весь цей світ"

Медді страждає від рідкісного захворювання. Будь-який контакт із зовнішнім світом може коштувати їй життя, тому за 18 років вона жодного разу не покидала межі свого герметичного будинку. Її коло спілкування — мама і медсестра, під наглядом якої дівчині доводиться знаходитися більшу частину часу.

Одного дня в світі Медді з'являється ще одна людина. Сусід Оллі з будинку навпроти помічає її і вони починають спілкуватися онлайн. Молоді герої швидко впізнають один в одному споріднені душі і вирішують перевести відносини на новий етап. Заради хлопця дівчина вперше готова порушити батьківську заборону і вийти за межі житла. Навіть якщо це буде коштувати їй життя.

Гордість і упередження

Фото: Кадр з фільму "Гордість і упередежння"

Екранізація любовного роману Джейн Остін, який поклав початок цьому жанру в літературі, не може залишати байдужим. Події розвиваються у Вікторіанській Англії. Батьки тієї епохи були насамперед стурбовані тим, аби вдало видати дочок заміж. А їх в сім'ї Беннет цілих п'ять.

Не дивно, що поява молодого солідного джентльмена по сусідству повністю порушує розмірений плин життя сестер. Крім того, серед друзів містера Бінглі є чимало аристократів, які також знаходяться в пошуках наречених.

Найсвавільніша з Беннет — Елізабет — знайомиться з містером Дарсі. Дівчина не розуміє, які почуття відчуває до красивого, але зарозумілого чоловіка. Кохання це чи ненависть, герої Кіри Найтлі і Метью Макфейдена з'ясовуватимуть на екрані.

До речі, прихильникам серіалів радимо подивитися телеверсію Гордості і упередження 1995 року. Роль містера Дарсі там дісталася Коліну Ферту і він у ній — ну дуже переконливий.

Красуня і чудовисько

Фото: Кадр з фільму "Красуня і чудовисько"

Щоб зіграти у фентезійній кіноверсії казки, акторка Емма Уотсон поступилася головною роллю Еммі Стоун у мюзиклі Ла-Ла-Ленд. Сюжет повторює собою діснеївський мультфільм 1991-го року.

Рятуючи батька, красуня Белль виявляється замкнутою в замку Чудовиська. Колись він був принцом, але розгнівав чаклунку. Через відмову прихистити її під дахом свого замку вона прокляла хлопця і перетворила на звіра. Повернути людську подобу йому може лише одне — справжнє кохання. Причому відчути це почуття має не тільки він до когось, а й обраниця — по відношенню до нього.

Три метра над рівнем неба

Фото: Кадр з фільму "Три метра над рівнем неба"

Зухвалому Аче не до романтики. Його життя йде шкереберть і він ризикує день у день потрапити за ґрати. Зустрівши іспанку Бабі вперше, хлопець жартома називає її «страшненькою», і цим їх спілкування обмежується.

Однак доля зіштовхує нових знайомих знову. Спочатку Аче рятує Бабі від банди байкерів, а незабаром з'ясовується, що подруга дівчини почала зустрічатися з його приятелем. Головній героїні доводиться частіше бачитися зі своїм ненависним рятівником, а хлопець у свою чергу вирішує завдати Бабі ще більше клопоту. І вирішує закохати в себе.

Та з кожною новою зустріччю Аче усвідомлює, що гра мимоволі переростає в справжні почуття. Але не все так просто.

Солодкий листопад

Фото: Кадр з фільму "Солодкий листопад"

Нельсон — трудар і кар'єрист. У його житті немає місця веселощам і дозвіллю. Доти, доки він не зустрічає дивачку Сару. Дівчина не схожа на жодну з його знайомих і її погляди на життя кардинально інакші.

Ці двоє — немов з різних планет. Але Сара вмовляє Нельсона прожити з нею рівно один місяць. Листопад. Чи змінить він щось у цинічному кар’єристові?

Новини по темі