5 популярних продуктів, які не підходять для щоденного вживання

Продукти, які не можна їсти щодня
freepik.com

Ці продукти виявляються шкідливими, якщо їсти їх щодня.

Поділитися:

Ці продукти присутні на столі більшості українців мало не щодня. Але експерти зі здорового харчування кажуть, що їх не можна надто часто вживати, оскільки вони стають шкідливими для організму. Пропонуємо переглянути цей список та трохи скорегувати свій щоденний раціон.

Ковбасні вироби

Якщо щодня з'їдати канапку з ковбасою, то це підвищує ризик розвитку цукрового діабету, гіпертонії, ішемічної хвороби серця та раку. Однією з найнебезпечніших ковбасних добавок фахівці вважають консервант нітрат натрію. Шкода від вживання ковбасних виробів для організму прирівнюється до шкоди, що завдає куріння і вживання алкоголю, так кажуть у Всесвітній організації охорони здоров'я. 

М'ясо

М’ясо, на думку медиків, не можна вживати щодня. За їхніми словами, організм перетравлює м'ясо від шести до восьми годин. А це значне навантаження на травну систему. Окрім того, щоденне вживання червоного м’яса може підвищити схильність людини до виникнення пухлин у шлунку і кишківнику. Особливо небезпечно вживати м’ясо, яке приготували на відкритому вогні.

Фото: pixabay.com

Картопля

Фахівці не рекомендують щодня вживати картоплю. Особливо смажену і у вигляді пюре. Смажена картопля вбирає занадто багато олії, що значно ускладнює роботу печінки і підшлункової залози. А картопляне пюре готується із вершковим маслом і молоком, які у поєднанні з крохмалем підвищують рівень цукру в крові.

Фото: pixabay.com

Здобна випічка

Список найпопулярніших продуктів, які не підходять для щоденного вживання доповнює така бажана та ароматна здобна випічка – булочки, ватрушки, печиво. Згідно з висновком фахівців Інституту харчування, здоба практично позбавлена корисних компонентів. Щоденне вживання цього продукту загрожує появою зайвої ваги, запорів, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань, застерегли фахівці.

Фото: pixabay.com

Макаронні вироби

Макаронні вироби містять багато крохмалю, тому їсти їх щодня не рекомендують. Це може викликати проблеми з травленням та зайвою вагою. Ласувати пастою експерти зі здорового харчування рекомендують один раз на тиждень. Поєднувати цю страву краще із овочами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні і прості рецепти страв з макаронів

Фото: freepik.com

Новини по темі