5 порад, які допоможуть обрати джинси вашої мрії

Як обрати ідеальні джинси
Unsplash

Як купити брюки з деніму і не помилитися.

Поділитися:

Джинси личать усім, ніколи не виходять із моди і стають у нагоді, коли потрібно швидко зібратися. Та все це справедливо лише в тому випадку, якщо ми говоримо про якісні речі, що відповідають типу вашої фігури.

Купуючи перші джинси, які попадуться під руку, ви ризикуєте перетворити свій аутфіт на справжню катастрофу і разом з тим підкреслити всі недоліки. Причому навіть ті, про існування яких ви й самі не підозрювали.

Як не зазнати модного фіаско і обрати правильні джинси? Вчимося на помилках.

Склад

Якими б ідеальними брюки не здавалися під час примірки, обов'язково поцікавтеся складом тканини. Головні пункти — бавовна і еластан (може бути вказаний як Elastan, Spandex або Lycra).

Якщо в складі є хоча б кілька відсотків еластану, сміливо купуйте більш обтислу пару. В ідеалі — на пів розміру менше. Джинси з еластаном гарантовано розносяться.

Якщо ж цей елемент у складі джинсів відсутній, краще надати перевагу тим, які сидять точно по фігурі та не тиснуть. Однак пам'ятайте, що справді зносостійкими і комфортними вважаються вироби з деніму, в складі яких не менше 80% бавовни і 20% інших матеріалів. У тому числі — еластану.

Силует

Навіть якщо ви пильнуєте за всіма модними віяннями, не поспішайте приміряти кожен тренд. Враховуйте особливості вашої фігури. Не існує єдиної моделі джинсів, яка личила б абсолютно всім. Бойфренди справді роблять нижню частину тіла візуально важчою, а вкорочені брюки крадуть довжину ніг.

Універсальними можна назвати джинси прямого крою з щільного деніму, але і тут все дуже індивідуально. Шукати «свою» пару доведеться методом проб і помилок.

Посадка

Як і силует, вона відіграє важливу роль. Низька посадка (на стегнах) привертає увагу до неідеальних боків, а ось висока (на талії) допомагає вдало замаскувати зайві кілограми.

Також слід звернути увагу на кокетку. Чим пряміша вона, тим більш пласкими будуть здаватися сідниці. Та навпаки — V-образна кокетка додає округлості.

Розмір

Якісні бренди деніму вказують розмір не літерами S, M і L, а цифрами. Їх дві: перша позначає обхват талії і стегон, а друга — довжину штанини по внутрішньому шву. 

Levi's

Довжина

Зрозуміти, що вона вам не підходить, дуже просто. Вдягніть джинси, трохи пройдіться в них, присядьте, а потім встаньте. Якщо брюки піднялися надто високо і їх потрібно спускати вниз руками, значить довжини недостатньо.

Новини по темі