5 способів заробітку для жінки у декреті

5 способів заробітку у декреті

Ми з’ясували, де може себе реалізувати мама у декреті.

Поділитися:

Жінці, яка звикла до інтенсивного робочого дня та стала молодою мамою, буває важко опинитися в чотирьох стінах з малюком. Тому мами в декреті нерідко шукають можливість і підробити, і бути поряд з дитиною.

Перш ніж задуматись про додаткову роботу, визначтеся, скільки часу ви плануєте перебувати в декретній відпустці і підробляти таким чином. Це важливо для первинних домовленостей з майбутнім керівництвом.

Обов'язково порадьтеся з чоловіком і родичами, що допомагають у догляді за дитиною, адже ваш робочий час буде залежати і від них.

Увага! Якщо у вас вимагають гроші за працевлаштування або пропонують який-небудь початковий внесок - швидше за все, ви спілкуєтесь з аферистами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смузі-дієта: як схуднути на 5 кг за тиждень

Рукоділля

Ви чудово шиєте, в'яжете або плетете з бісеру? Це можна розглядати як спосіб заробітку. У Інтернеті знайдіть сайти, присвячені рукоділлю, або запропонуйте свої послуги інтернет-магазину. Можна також спробувати навчати рукоділлю охочих - особисто або по скайпу.

Робота за спеціальністю

Найпростіший варіант. Якщо до декрету жінка була перукарем, майстром манікюру, масажистом, модельєром, швачкою, плюс до цього мала постійних клієнтів - заробіток в декреті забезпечений.

Шкільний учитель або викладач вузу цілком може бути репетитором. Фахівець з дошкільного виховання або вчитель молодших класів - організувати міні-дитсадок. Більш того, бухгалтер, наприклад, може брати обслуговування фірми на так аутсорс. Юрист - консультувати клієнтів.

Продаж косметики

Це один з найпопулярніших способів роботи у декреті. Ви можете стати торговим представником косметики, для того щоб заробити вам потрібно буде знайти постійну клієнтуру на товари, які пропонує певна фірма. На цей вид діяльності доведеться витрачати в середньому 2-3 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 порад, чого насправді потрібно вчити дітей

Написання курсових та дипломних робіт

Якщо ви добре вмієте працювати з джерелами, спробуйте писати дипломні роботи для студентів. Запропонувавши ціну трохи нижче, ніж в тих, хто на цьому спеціалізується, ви швидко знайдете клієнтів.

Фріланс

Робота фрілансером - це вихід для тих, у кого немає можливості їздити на роботу в офіс кожен день. Найбільш популярні і потрібні фотографи, дизайнери і web-дизайнери, більшість з яких влаштовує виключно фріланс, що гарантує вільний графік і непогані заробітки. При самостійному пошуку фрілансу варто перевірити репутацію фірм, на які ви збираєтеся працювати. Часом вони зникають разом з вашим гонораром. До безперечних плюсів фрілансу належить самостійність в термінах виконання роботи, а також можливість взаємодії з декількома замовниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 видів спорту, якими можна займатися усією родиною

Пам'ятайте, що основне завдання - ростити і виховувати дитину. Не забувайте, що малюкові потрібна дбайлива мама, тому намагайтеся розподілити власні сили, з огляду на інтереси дитини. Тому якщо робота починає заважати в цій справі не роздумуючи відмовляйтесь від неї.

Новини по темі