5 вражаючих фільмів, які основані на реальних подіях

Фільми,  основані на реальних подіях
фото: кадр з фільму Термінал

Важко повірити, що це сталося насправді.

Поділитися:

Людські історії часом настільки захоплюють, що достойні позмагатися із наймайстернішимми кіносценаріями. Таким присвячують кінострічки, які згодом збирають дисятки нагород. Реальні історії, які змушують повірити у диво, теорію змови та силу звичайного людського бажання. Ми підготували для вас добірку із фільмів, які доводять, що навіть у реальному житті є місце для неймовірного. 

Термінал

Дивовижна історія про чоловіка, який вимушений 18 років жити в транзитній зоні аеропорту. Все через те, що поки він летів, на його батьківщині стався переворот, і віза припинила існування, а рейси до Кракожії скасовано. Чоловік, очікуючи, поки справи зміняться на краще, вивчив англійську, знайшов спосіб заробити грошей та навіть закрутив роман із працівницею аеропорту.

Сюжет фільму оснований на реальній історії Іранського біженця Мехрана Карімі Нассері, який жив у терміналі аеропорту Шарля де Голля упродовж 18-ти років.

фото: кадр з фільму Термінал

За переконаннями совісті

Сюжет стрічки розповідає про унікального солдата-медика Десмона Доса, який жодного разу не взяв до рук зброї, хоч і воював на фронті Другої світової війни. Попри насмішки і погрози збоку трибуналу, Десмон не підкорився законам армії та прославився як військовий герой свого часу. Він врятував життя десяткам своїх товаришів по фронту. 

фото: кадр з фільму За переконаннями совісті

Три білборди за межами Еббінга, Міссурі

Це історія про Мілдред Хейс – жінку, чию доньку вбили, але злочинців так і не знайшли. Вона не збирається миритися з таким станом речей і орендує 3 білборди, де розміщує послання для глави поліції Вільяма Віллоубі. Поліція, а разом з нею і все місто, налаштовується проти Мілдред.
Режисер побачив реальні подібні щитки із закликом до поліції. Саме тоді в нього і народилася ідея фільму.

фото: кадр з фільму Три білборди за межами Еббінга, Міссурі

Той, що вижив

Герой Х’ю Глас, роль якого виконує Леонардо Ді Капріо, кидає виклик дикій природі, суровій зимі та ворожим племенам індійців. Усе заради того, щоб вижити. Фільм знятий за мотивами однойменного роману Майкла Панке. Літературний твір оснований частково на реальних подіях. За цю роль Леонардо Ді Капріо був нагороджений своєю першою премією Американської Кіноакадемії. Стрічку можна переглянути 18 травня на телеканалі 1+1

фото: кадр з фільму Той, що вижив

Операція Валькірія

Правда, яка випливає на поверхню десятки років потому. Лише за півстоліття стає відомо, що насправді відбувалося у ті темні часи. І лише зараз, коли пазл склався, режисер Браян Сінгер вирішив зняти стрічку, яка вражає своїм невигаданим сюжетом.

Нацистський полковник Штауффенберг переконується в тому, що політика Гітлера повністю помилкова. Водночас збирається група змовників, що складається з одного російського і декількох німецьких генералів. Всередині неї існують деякі суперечності, які не дозволяють сформувати план із вбивства фюрера. На допомогу приходить Штауффенберг. Він очолює змову і пропонує здійснити таємну операцію, яка призведе до зміни влади в Німеччині і припинення агресивної політики цієї країни щодо інших держав. 

фото: кадр з фільму Операція Валькірія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 фільмів про чисте кохання

Новини по темі