7 потенційних номінантів на Оскар, які вийдуть в український прокат

7 потенційних номінантів на Оскар, які вийдуть в український прокат
Кадр із фільму Секретне досьє / 20th Century Fox, Universal Pictures

Які фільми цього року можна буде побачити в українських кінотеатрах.

Поділитися:

Оскар — одна з головних культурних подій, на яку чекають прихильники кіно у всьому світі. Дата проведення 90-ої церемонії кінопремії призначена на 4 березня. А перелік номінантів на премію дізнаємося невдовзі – 23 січня. 

Тим часом знайомимо вас із цікавими стрічками-претендентами на Оскар, які з'являться на широких українських екранах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових мультфільмів, на які чекають навіть дорослі

«Форма води» Гільєрмо дель Торо

Вихід: 18 cічня

Цей фільм уже здобув чимало нагород: 12 номінацій на призи Британської кіноакадемії, Золоті глобуси за кращу режисуру і за кращу музику до фільму і «Золотий лев» Венеціанського кінофестивалю.

Дія відбувається приблизно 1962 року, на тлі протистояння СРСР і США в холодній війні. Елайза — прибиральниця в секретній військовій лабораторії в Балтіморі, Через травму, перенесену в дитинстві, вона залишилася німою. У лабораторію привозять якийсь новий «об'єкт» вивчення. Елайза та її колега Зельда дізнаються, що це істота — амфібія. Жінка починає спостерігати за істотою і поступово між ними виникає своєрідний зв'язок. Коли героїня дізнається, що предмет її прихильності збираються вбити і препарувати, вона організовує операцію з порятунку істоти.

«Темні часи» Джо Райта

Вихід: 18 cічня

Британська історична біографічна драма охоплює події, що трапилися упродовж чотирьох тижнів 1940 року. Стрічка розповідає про перші місяці Вінстона Черчилля як прем'єр-міністра Великої Британії на початку Другої світової війни. 

«Гра Моллі» Аарона Соркіна

Вихід: 25 cічня

Екранізація книги про Моллі Блум, висококласної лижниці, яка відкрила підпільне казино і зацікавила ФБР.

«Смерть Сталіна» Армандо Іануччі

Вихід: 25 cічня

Це екранізація коміксу Єна Мартіна і Девіда Шнайдера про хаос, який виник у політичних елітах Радянського Союзу після смерті Йосипа Сталіна 1953 року.

«Я, Тоня» Крейга Гіллеспі

Вихід: 8 лютого

Початок 1990-х, на велику арену фігурного катання виходить Тоня Хардінг, вона потрапляє з другого разу на Зимові Олімпійські ігри 1994 року, але посідає восьме місце.

Подіям передує серйозна драма: чоловік Тоні напав на її конкурентку, фігуристку Ненсі Керріган, через що вона пропускає національні змагання. Також стрічка розповідає про витоки успіху Тоні та що їй довелося пережити.

«Секретне досьє» Стівена Спілберга

Вихід: 22 лютого

Сюжет про те, як в газеті Washington Post опублікували секретну інформацію про війну у В'єтнамі – «Документи Пентагону». Справа про те, чи може преса публікувати такі матеріали, розглядалася у Верховному Суді США. Глядач дізнається про те, що відбувалося в редакції впливової газети, зокрема з її видавцем Кетрін Грем (Меріл Стріп) і головним редактором Беном Бредлі (Том Хенкс).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів про кохання, яке не зупинила навіть смерть

«На межі» Фатіха Акіна

Вихід:  22 лютого

Німецька драма Золотий глобус як кращий іноземний фільм. Героїня Дайан Крюгер переживає загибель чоловіка і маленького сина в результаті теракту. Побоюючись, що справа не закінчиться заслуженою відплатою, головна героїня бере справу у свої руки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 містичних фільмів «до мурашок»

«Усі гроші світу» Рідлі Скотта

Вихід: 22 лютого

Спершу у фільмі про те, як магнат Жан Пол Гетті відмовився співпрацювати з викрадачами свого онука, головну роль грав Кевін Спейсі. Але після звинувачень у сексуальних домаганнях з боку Спейсі режисер змінив головного актора на Гетті Крістофера Пламмер.