9 книг від учасників «Голос. Діти 3», які читаються одним подихом

Переможниця, фіналісти й талановиті учасники вокального шоу розповіли про свої улюблені твори.

Поділитися:

Виступ Еліни Іващенко потрапив у рейтинг найкращих сліпих прослуховань у світіУчасники вокального шоу «Голос. Діти 3» долучилися до благодійної акції від Фонду Дарини Жолдак «Книжкові ангели» та розповіли про свої улюблені книги.

Кожен, хто бере участь в акції «Книжкові ангели», допомагає поповнювати дитячі бібліотеки у віддалених куточках України. Для того, щоб це зробити, достатньо купити одне з видань, яке є в добірці інтернет-магазину Yakaboo. 10% коштів від продажу книжок йдуть на оновлення фондів сільських бібліотек. Головна мета акції – популяризувати читання.

Переможниця «Голос. Діти 3» Еліна Іващенко, фіналісти шоу Андрій Бойко та Влад Фенічко, а також інші учасники проекту зізналися, без яких книг вони не уявляють свого життя.

ЕЛІНА ІВАЩЕНКО

«У книзі Джоан Роулінг «Гаррі Поттер» є все, про що мріє кожна дитина й навіть доросла людина. Цікаві персонажі, інтриги, дружба, боротьба добра зі злом, і, звісно, сам Гаррі Поттер, який є прикладом справжнього героя – від усього цього просто неможливо відірватися. Найулюбленіші частини – «Орден Фенікса» та дві частини «Дарів смерті».

Долучитися до акції «Книжкові Янголи» та купити колекцію «Гаррі Поттера» можна за посиланням.

АНДРІЙ БОЙКО

«Я дуже люблю тварин, тому моєю улюбленою книгою була, є і назавжди залишиться «Біле ікло». Роман Джека Лондона здивував мене сюжетом, я повністю перейнявся дружбою та відданістю. Читаєш – і зовсім не уявляєш героя в ролі вовка, адже це найсправжнісінька людина зі своїми почуттями, характером. Вона бореться з цим складним світом і чіпляється з останніх сил за життя. 

Ця книга мене багато чому навчила, а саме – боротися!

Пристосовуватися. Пізнавати світ, пізнавати себе! Відчувати біль, страждання, відданість, любов. Нам життя подарували для того, щоб ми з гідністю пройшли через усі труднощі та досягти успіху.

ВЛАД ФЕНІЧКО

«Роман Урсули Ле Ґуїн «Чарівник Земномор'я» розповідає про чарівника Геда, який через своє марнославство наробив помилок, а потім їх самотужки героїчно виправляв, добився всього лише власною працею та завзятістю. Ця книга про те, як хлопчик дорослішає, знайомиться з власним Я. Дуже захоплюючий сюжет. Одним словом – фентезі».

АННА ВОРОНОВА

«Моя улюблена книга – «Голодні ігри». Сюзанна Коллінз – неймовірний автор! Її трилогія допомогла мені зрозуміти, що читати книжки – набагато цікавіше, ніж дивитися фільми! Не дарма цей твір називають книгою-сенсацією.

У книзі «Голодні ігри» захоплюючий і складний сюжет. Мені близьке це емоційне навантаження: хлопець і дівчина знайомі з дитинства, вони – друзі... Але за жеребом вони обоє мають брати участь у страшних Голодних іграх, де виживає тільки один – найсильніший.

Можу відзначити, так само було й у нас на проекті «Голос. Діти 3», – жартує Анна.

Команда MONATIK була настільки дружна, що ми підтримували одне одного та йшли разом до кінця, незважаючи на перепони».

Тріо SMILE. КАТРІН ЦИМБАЛ

«Улюблена книга – «Нью-Йорк» Едварда Резерфорда! Вона дуже цікаво розповідає про старе місто, в якому відбувається багато цікавого. Зокрема, чоловік пройшов величезний шлях задля того, щоб стати президентом.

У дитинстві я дуже любила книгу «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Даля! Я читала цю книгу 100 разів і мріяла потрапити на таку ж фабрику, щоб з’їсти багато-багато шоколаду».

Долучитися до акції «Книжкові Янголи» та купити книгу «Чарлі і шоколадна фабрика» можна за посиланням.

Тріо SMILE. КАТЯ ПИРОГОВА

«Однією з небагатьох улюблених книжок стала «Матильда» Роальда Даля. Цей твір про те, як в однієї маленької дівчинки був особливий дар! Історія буде близька дітям, чиї батьки занадто зайняті та не приділяють їм достатньо уваги.

Добра казка має розумну пораду для дитини – озирнися, у світі багато магії, особливо в книгах. Не переймайся і будь доброю людиною, тоді світ обов’язково подарує тобі диво».

Долучитися до акції «Книжкові Янголи» та купити книгу «Матильда» можна за посиланням.

Тріо SMILE. ДАША ПИШНА

Книга «Дім дивних дітей» Ренсома Ріггза сподобалася мені тим, що її можуть читати люди будь-якого віку, адже в ній присутні елементи містики. У творі йдеться про підлітка Джейкоба Портмана, якому в дитинстві дід розповідав дивні історії про хлопчиків і дівчаток, які володіли надзвичайними здібностями, а також про чудовиськ.

Після смерті дідуся цьому хлопчику починають снитися жахи. Джейкоб знаходить у дідусевому архіві незвичайні фотографії та вирішує розібратися, що з розповідей діда – правда. Урешті-решт пошуки приводять Джейкоба на островець в Уельсі, де він знаходить покинутий будинок, де завжди повторюється один і той самий день – 3 вересня 1943 року».

ПОЛІНА ЗАГНОЙ

«Найбільше я люблю збірку віршів Корнія Чуковського та казку «Свято Непослуху» Сергія Михалкова. Також подобаються байки, а збірка казок у віршах – це взагалі класика!

«Свято Непослуху» – історія, про яку, мабуть, колись мріяв кожен малюк. Батькам набридло, що їхні діти дуже неслухняні, тому вони залишають хлопчиків і дівчаток самими в місті. Усе, що потім відбувається за сюжетом, так захоплює, що читач просто не може відірватися від книги».

ДАР’Я ОСТАПУК

«Обожнюю читати фентезі та книги з філософським змістом. Найбільше я захоплююсь творчістю сучасної письменниці Дари Корній. Усі її книги – це боротьба добра зі злом, історія про кохання. Моя найулюбленіший її твір – «По той бік світла». За сюжетом сучасність переплітається з минулим, з таємничими історіями та легендами, де щомиті щось змінюється. Думаю, молодь має читати сучасну літературу, але оскільки без минулого немає майбутнього, тому треба читати і класику».

Нагадаємо, що нещодавно Джамала, Потап, Таран і Вітвіцька розповіли, без яких українських творів не уявляють свого життя.

Новини по темі