"Я хочу, щоб ніхто з вас не забував, що в Україні зараз йде війна", — представниця Литви на "Євробаченні-2022" вигукнула "Слава Україні"

Представниця Литви на "Євробаченні-2022" вигукнула "Слава Україні"
Instagram/monika_liu_official

Представниця Литви також закликала підтримувати Україну морально та фінансово.

Поділитися:

Вчора, 10 травня, відбувся перший півфінал "Євробачення-2022". Незмінним коментатором був Тімур Мірошніченко. 10 країн, включно з Україною та нашими представниками Kalush Orchestra, пройшли у грандіозний фінал шоу. Моніка Лю, представниця Литви, яка теж пройшла в фінал, на пресконференції підтримала Україну та попросила не забувати про те, що в нашій країні йде війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже багато країн нас щиро підтримують, ми бачимо це не тільки на словах", – соліст Kalush Orchestra прокоментував півфінал Євробачення 2022

Моніка Лю сказала:

Я хочу, щоб ніхто з вас не забував, що в Україні зараз йде війна. Ми маємо підтримувати її. Донати важливі, увага важлива. Будь ласка, робіть це, вони потребують нас. Слава Україні! Героям Слава!

Також на цій конференції стало відомо, що виступ Литви у фіналі буде у другій половині шоу.

Дивіться відео пресконференції:

Литва була четвертою країною, яка пройшла у фінал "Євробачення". Можете переглянути повний список країн, які ми побачимо з телеекранів у фіналі шоу:

Євробачення

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Потрібно показати нашу культуру, живу музику, яка дуже цікава і має свій почерк», – Kalush Orchestra розповіли про свою місію на Євробаченні 2022

Моніка Лю співала пісню "Sentimentai", яку багато років тому записала у Лондоні. Це перша пісня литовською мовою, що пройшла у фінал шоу! Моніка зізналася, що на використання литовської мови найперше її надихнули учасники "Євробачення-2021", які співали рідними мовами. Зазначила: хоче повернути рідній мові популярність.

Ще десь 10 років тому, коли я була в США, всі думали, що ми розмовляємо російською мовою, на що ми, литовці, казали, що ні, бо ми розмовляємо литовською мовою, яка є однією з найстаріших мов Європи.

 Послухайте пісню Моніки Лю:

Новини по темі