«Потрібно показати нашу культуру, живу музику, яка дуже цікава і має свій почерк», – Kalush Orchestra розповіли про свою місію на Євробаченні 2022

Яка головна місія Kalush Orchestra на Євробачення 2022, розповів Олег Псюк на пресконференції
Instagram/suspilne.eurovision

Фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк розповів на пресконференції після першого півфіналу Євробачення 2022 про головну мету України на цьому пісенному конкурсі.

Поділитися:

Вчора, 10 травня, відбувся перший півфінал Євробачення 2022 у Турині, на якому Україну представив гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania". В результаті першого півфіналу Україна пройшла до фіналу Євробачення, який відбудеться вже у суботу, 14 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення 2022: Тімур Мірошниченко коментував перший півфінал з бомбосховища

По завершенні першого півфіналу Євробачення 2022 пройшла традиційна пресконференція учасників, які пройшли до фіналу. У ній взяли участь і Kalush Orchestra. Фронтмен гурту Олег Псюк сказава:

"Ми дуже раді, що змогли пройти у фінал, та дуже дякуємо всім, хто нас підтримував".

Гурту Kalush Orchestra на цій пресконференції задали два запитання: від українських медіа та від польських. Журналістка з України, загорнута у прапор України та з написами "Bucha" на одязі, привертаючи своїм виглядом увагу учасників та глядачів Євробачення до війни в Україні та до геноциду, який по відношенню до українського народу чинять російські окупанти, задала Олегу Псюку доволі особисте запитання:

"Чи ти подзвонив мамі, і що вона тобі сказала?"

Адже відомо що пісню "Stefania" Олег Псюк присвятив саме свої мамі Стефанії. Фронтмен Kalush Orchestra відповів:

"По телефону з нею ще не говорив, але переписувався, і сказав своїй дівчині до неї подзвонити. Зараз вона вже напевно спить, наберу зранку".

Псюк з мамоюФОТО: Instagram/kalush.official

Журналісти з польського телебачення задали таке питання:

"Як ви збергіаєте спокій на шоу, коли у вас у країні такі важкі часи?"

На це Олег Псюк сказав:

"Так потрібно, інакше ніяк. Потрібно сконцентруватись і показати нашу культуру, живу музику, яка дуже цікава і має свій почерк".

Саме в тому, щоб продемонструвати світу нашу самобутню, оригінальну і дуже різноманітну культуру, і вбачає Kalush Orchestra про свою головну місію на Євробаченні 2022.

Після завершення пресконфренції пройшла церемонія жеребкування: визначалося, у якій частині фіналу виступлять країни, які до нього потрапили. В результаті жеребкування стало відомо, що Kalush Orchestra виступить у 1-й частині фіналу Євробачення. Порядковий номер виступу представників України поки не відомий.

Євробачення жеребкуванняФОТО: скрін YouTube Eurovision Song Contest

Крім України у першій частині фіналу виступлять представники Швейцарії, Вірменії, Португалії, Норвегії, Нідерландів. Вже відомо, що у 2-й половині фіналу виступлять представники Ісландії, Литви, Греції та Молдови. Решта учасників визначиться у результаті другого півфіналу, який відбудеться 12 травня о 22:00 (Україна тоді не братиме участь), а фінал — 14 травня о 22:00

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де дивитися Євробачення 2022 онлайн: трансляція буде доступна у застосунку Дія

Дивіться виступ Kalush Orchestra у першому півфіналі Євробачення 2022:

Новини по темі