Як подати заявку на грошову допомогу дітям, які зазнали фізичних чи психологічних травмувань внаслідок війни (інструкція МОЗ)

У МОЗ розповідають про створення реєстру дітей, що постраждали в результаті війни
Facebook UNICEF Ukraine

У МОЗ створюють реєстр дітей, які постраждали в результаті війни в Україні.

Поділитися:

У МОЗ повідомляють про створення реєстру дітей, які зазнали фізичних та/або психологічних травмувань через війну в Україні. Для отримання ними необхідної медичної та/чи психологічної допомоги та виділення коштів на цю допомогу і формується даний реєстр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАЖЛИВО. Діти і війна: що робити, якщо ви бачите дитину, що загубилася (поради від ЮНІСЕФ)

Як заповнити заявку на внесення до реєстру?

Якщо вам відомий факт травмування дитини внаслідок війни, розкажіть про цей реєстр її батькам чи законним опікунам. Щоб заповнити заявку на внесення до реєстру та, відповідно, на допомогу дітям, що зазнали травмувань внаслідок війни, треба перейти за наступним посиланням.

Зазначається, що подати цю заявку можуть батьки, родичі або знайомі постраждалих неповнолітніх дітей. У цій заявці надається інформація про:

►Ім'я, вік дитини.

►Стан постраждалої дитини.

►Контакти її батьків, опікунів чи родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Діти заплатять найвищу ціну – травмами, втраченим дитинством та зламаним життям», – Анджеліна Джолі закликала зупинити війну

У МОЗ наголошують, що зібрана завдяки цьому реєстру інформація далі буде передаватися до Офісу Президента України, а також до спеціально створеного фонду. На основі даних з цього реєстру батькам чи опікунам постраждалих неповнолітніх дітей буде надаватися фінансова допомога на їх лікування чи реабілітацію. Яку саме суму будуть виплачувати і коли, поки не зазначається. Швидше за все, рішення щодо кожного конкретного випадку будуть прийматися в індивідуальному порядку, в залежності від стану дитини та об'єму і характеру допомоги, якої вона потребує.

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про те, як діти переживають війну і що зроблять одразу після її закінчення:

Новини по темі