Як пройшла зворушлива зустріч першої ракетки України Еліни Світоліної з підопічними «Здійсни мрію»

Як пройшла зворушлива зустріч першої ракетки України Еліни Світоліної з підопічними «Здійсни мрію»

Разом з Ксюшею мрію розділив 13-річний Андрій Бородатюк з Києва.

Поділитися:

Він займається тенісом з 5 років, і вже призер багатьох турнірів. Андрійко каже, що теніс – його життя і прагне стати всесвітньовідомим тенісистом.

Але шляху до мрії стала хвороба… Раптово, після одного з тренувань, Андрій відчув сильний біль в нозі. У лікарні поставили діагноз – хронічний остеомієліт. Це запальне захворювання кісткової тканини, у випадку Андрія – п’яткової кістки. Йому зробили операцію, і почався шлях до одужання – місяць у лікарні, 4 місяці носіння гіпсу. Досі хлопцю тяжко ходити, але прогнози лікарів втішні – кажуть, що скоро він повернеться у спорт. Але треба чекати повного одужання! 

Ксюша Ноголь, Андрій Бородатюк

Заповітну мрію – себе на тенісному корті він намалював під час нещодавнього Уроку мрій в Охматдиті. Колись Андрій переміг на тенісних зборах, організованих Еліною Світоліною, проте тоді особисто не зміг познайомитись з нею. Андрій захоплюється грою Еліни та хотів зустрітись з нею. Ця зустріч, впевнений Андрій, додасть йому сил для одужання!

Проєкт «Здійсни мрію», разом з Чарівницею, ведучою Проспорт на 1+1 та кореспонденткою ТСН – Валерією Ковалінською, влаштував мрійникам сюрприз! Перша ракетка України Еліна Світоліна прилетіла до Києва на кілька днів – на відкриття своєї зірки на Площі зірок, і заради зустрічі з Ксюшею та Андрієм. 

Еліна Світоліна, Здійсни мрію

Для підлітків це була несподіванка – вони приїхали у центр міста ніби-то на звичайну прогулянку, але тут на них вже очікували чарівники «Здійсни мрію» та Еліна Світоліна. Тільки-но Ксенія побачила спортсменку – розридалась від щастя! Ксюшу та Андрія запросили на імпровізовану вуличну сцену до Еліни, а після заходу вони мали змогу познайомитися з нею особисто, зробити спільні фото і поспілкуватись. Тенісистка розповіла про свої перші кроки у великому спорті, як проходять тренування, і що потрібно робити, аби стати професійним гравцем. 

«Увага з боку людей, які переживають за мене та вболівають, завжди мотивує, надає сил рухатись вперед і досягати кращих результатів. Я рада, що можу допомогти новому поколінню тенісистів своїм досвідом!», – поділилась Еліна Світоліна. 

Зустріч з Еліною Світоліною «запалила» та надихнула наших мрійників! Вони пообіцяли Еліні й собі боротись із недугами, продовжувати тренуватись і досягати нових висот у тенісі! 

Ксюша НогольКсюша Ноголь

Андрій не втрачає оптимізму та віри у своє одужання, вважає хворобу викликом та бажає скоріше перегорнути цю сторінку! У вільний час любить малювати – творчість допомагає йому відновлюватися й одужувати. А Ксенія зараз навчається у КНУ ім. Тараса Шевченка, опановує японську мову та літературу і продовжує займатись тенісом.

«Я впевнена – про Ксюшу та Андрія ми ще точно почуємо у майбутньому як про майстерних спортсменів! Мрії – потужний мотиватор! Дитині, яка щиро мріє – усе до снаги! Саме про це проєкт «Здійсни мрію». Наша місія – надихати маленьких пацієнтів лікарень вірити, мати надію на краще майбутнє, зрозуміти, що життя може бути чудовим і щасливим попри все, показати, що всі двері відкриваються і навколо дуже багато добрих людей. Щоб вони протистояли хворобі так само як і супернику на корті! З жагою перемогти!», – прокоментувала Лідія Таран, кураторка благодійного проєкту «Здійсни мрію».

Новини по темі