Як росія планує масовані обстріли: пояснення речника Повітряних сил

Як росія планує ракетні обстріли та чи можна визначити точну дату

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат закликав не ігнорувати повітряні тривоги та завжди бути насторожі.

Поділитися:

Україна не може точно передбачити, коли росія завдасть чергового масованого ракетного удару. Відповідні служби та розвідка можуть мати деяку інформацію щодо підготовки до удару, але вирахувати точні дати неможливо. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат в марафоні новин каналу "Ми — Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн карта повітряної тривоги в Україні — де дивитись

За словами Ігната, якісь точні терміни російських масованих атак визначити важко. Ворог підступний та намагається здійснювати удари неочікувано.

"Як ми можемо знати, коли ворог планує? Вони можуть запланувати удар характерним, як вони це завжди роблять завданням ударів по Київській області, по заходу нашої держави чи по Одеській області, і призначити день. Потім той день можна відтермінувати, потім ще щось додумати. Все буде відбуватися відповідно до тих завдань, які вони перед собою ставлять і які вони перед собою ставлять і до обставин, які складаються. Враховуються різні фактори: розвіддані, які має ворог, погодні умови тощо. Тут уже рішення приймається безпосередньо напередодні, тому вираховувати якісь дати непотрібно".

Юрій Іган закликав громадян завжди бути насторожі й не прив'язуватися до чітких дат можливих ударів з боку рф.

"Прогнози робити звичайно можна, на підготовку до масованого обстрілу, зрозуміло, потрібен певний час, але давайте не будемо ставити якісь чіткі терміни, прив'язуватися до дат так далі. Як бачимо, противник не завжди прив'язується до своїх чи наших сакральних дат, щоб це було несподівано для нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збито понад 70 російських ракет: наслідки масованого російського обстрілу 2 січня

Не ігноруйте повітряні тривоги та у випадку їхнього оголошення прямуйте до укриття.

Наймасованіша комбінована атака по Україні у світі: як ЗСУ її відбили, дивіться у ТСН:

Новини по темі