UA RU

Як сушити гриби на зиму в духовці: покрокова інструкція

©© freepik.com

Як сушити гриби в домашніх умовах?

Один з найпростіших способів зберегти всі смакові властивості грибів надовго — засушити їх. Сушені гриби зберігаються довгий час та підходять для приготування різних страв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМариновані гриби на зиму в банках: простий та смачний рецепт

Для сушіння підходять всі види трубчастих грибів (капелюшки знизу схожі на губку) та сумчасті гриби.

Не придатні для сушіння всі види пластинчастих грибів (за винятком опеньок).

До трубчастих грибів відносяться: білий гриб, маслюки, підберезники, підосичники.

До сумчастих грибів належать: сморчки та рядки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не отруїтися грибами: поради експертів у "Сніданку з 1+1"

Як сушити гриби в духовці

Сушити гриби краще в духовці з конвекцією. Для цього необхідно їх піжготувати:

►Перебрати: відібрати свіжі й міцні гриби без пошкоджень і червоточин.
►Видалити бруд, хвою та листочки за допомогою м'якої тканини або ножа.
►У опеньок, маслюків та лисичок необхідно видалити ніжку.

Мити гриби перед сушінням не можна!

►Наріжте великі й середні гриби на шматочки однакового розміру, маленькі гриби можна сушити цілими. Грибну ніжку необхідно розрізати уздовж навпіл.
►Застеліть деко пергаментним папером, викладіть підготовлені гриби на відстані 1-2 мм один від одного.
►Помістіть деко з грибами в попередньо розігріту до 40-50 °С духовку. Виставляти вищу температуру не варто, оскільки з грибів буде виділятися білок, що може зіпсувати увесь процес.
►Увімкніть режим конвекції, дверцята духовки тримайте трішки відкритими протягом усього процесу сушіння для забезпечення безперервної циркуляції повітря в духовці.
►Після того, як поверхня грибів підсохне, збільшіть температуру в духовці до 60-75 °С і продовжуйте процес сушіння ще 2-3 години.
►Відключіть духовку або знизьте температуру до 50-55 ℃, завершіть процес сушіння грибів при низькій температурі з включеною конвекцією.
►Час від часу перевіряйте гриби, перевертайте і виймайте вже підсохлі.
►Після сушки гриби необхідно остудити та перекласти в місткість з герметичною кришкою та слідкувати, щоб до грибів не попадала волога.

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю