Як використовувати олійки для обличчя, тіла і волосся

Олійка для обличчя, тіла, волосся - новий супер тренд догляду! Правила використання олійок
Фото: Freepik

Види, властивості та способи нанесення.

Поділитися:

Одна баночка олійки не замінить комплексного догляду, але точно допоможе вдвічі скоротити кількість б'юті-продуктів у косметичці. Її натуральні компоненти забезпечують зволоження, живлення, інтенсивно відновлюють і подовжують молодість.

Щоб насолоджуватися корисними властивостями олій в повній мірі, з’ясуємо, які з них краще використовувати, і як робити це правильно.

Олійки для обличчя

Чудово виконують три основні функції — очищення, живлення, захист від вікових змін. Але цим їх позитивні якості не обмежуються. Олійки добре поєднуються з будь-якими іншими засобами для догляду за шкірою, мають приємний аромат і виконують антисептичну дію.

Розрізняють два види олій — ефірні (природні концентрати, що добувають з різних частин рослин) і базові (їхнє джерело — багаті жирами кісточки, горіхи і насіння). В ідеалі застосовувати їх одночасно: насичені ефірні олійки дуже агресивні для шкіри, тому мають бути розбавлені базовими. Що ж обрати?

Корисні ефірні олійки для обличчя:

  • цитрус;
  • лаванда;
  • троянда;
  • герань;
  • шафран;
  • чайне дерево;
  • розмарин;
  • коріандр;
  • м'ята.

Базові олійки для обличчя:

  • арганова;
  • каріте;
  • жожоба;
  • оливкова;
  • соняшникова;
  • макадамії;
  • авокадо;
  • камелії.

Все залежить від типу та потреб вашої шкіри. Наприклад, якщо вас турбує сухість, варто звернути увагу на арганову олію, жожоба, а також олії, що видобувають з горіхів. Володарки жирної шкіри вподобають олійку виноградних кісточок, а ті, хто страждає від акне — олійки звіробою і кмину.

Ви також можете експериментувати і поєднувати різні види між собою, щоб домогтися найкращого ефекту. Ще варіант — купити готову суміш олій в косметичному магазині. Сьогодні складно знайти бренд, який би не мав у своїй лінійці по догляду за шкірою такого засобу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як візуально збільшити губи: Покроковий секрет

Як правильно наносити олію для обличчя?

Для очищення розітріть кілька крапель у долонях і розподіліть по обличчю масажними рухами. Щоб підсилити ефект, змочіть в гарячій воді бавовняну серветку і накрийте шкіру. Зачекайте 3-5 хвилин, протріть цією ж серветкою обличчя, після чого добре вмийтеся теплою водою.

Для зволоження і живлення нанесіть 2-3 краплі олії по масажним лініям, уникаючи ділянки навколо очей. Закріпіть результат вашим звичайним кремом для обличчя.

Для здорового блиску краплю олії можна змішати з тональним кремом.

Для омолоджуючого ефекту слід також розподілити кілька крапель олійки перед нанесенням антивікового крему.

Для боротьби з висипаннями точково нанесіть олійку з антисептичними властивостями (наприклад, чайного дерева) на запалення і залиште на ніч.

Також не забувайте читати рекомендації виробника, зазначені на упаковці.

Олійки для тіла

Ефірні, базові та косметичні, вони так само будуть корисні для шкіри в цілому. Варто дотримуватися кількох моментів.

  1. Кращий час для нанесення олійки для тіла — ранок або відразу після прийняття душу. Тоді вона захистить шкіру від втрати вологи і агресивного впливу навколишнього середовища — пилу, перепадів температури і висушеного кондиціонером повітря. Зауважте, що розпарена після ванни шкіра отримає від такої процедури максимум користі.
  2. Зачекайте кілька секунд, аби олійка нагрілася від тепла ваших долонь, і лише потім починайте розподіляти її по шкірі.
  3. Вже за декілька хвилин після нанесення почуття липкості та жирності має зникнути. Якщо олійка не вбирається — це означає, що її занадто багато. Приберіть надлишки серветкою або паперовим рушником.
  4. Не забувайте використовувати олійку точково на огрубілих ділянках шкіри. Лікті, ступні і коліна потребують додаткового зволоження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 способів зробити вії більш довгими і густими

Олійки для волосся

Якщо цілісність ліпідного шару на поверхні волосся порушена, локони швидко стають сухими, а їх структура погіршується. Паличка-виручалочка в такому випадку — олійка для волосся. Саме вона покликана відновити захисний шар, наситити волосся і повернути йому природну еластичність і гладкість.

На відміну від олійок для шкіри, продукт для волосся обрати складніше. Один необережний рух — і ефект «жирного волосся» забезпечений. Щоб цього не сталося, краще відмовитися від 100% натуральних масел на користь засобів на синтетичній основі. Силікони в їхньому складі полегшують текстуру.

Володаркам жирного і тонкого волосся краще не використовувати олію в чистому вигляді, а змішувати її з іншими косметичними продуктами. Кілька крапель олії можна додати до маски або термозахисного крему: це лише посилить їх дію. До речі, волоссю, яке схильне до жирності, найкраще підходять олійки чайного дерева і розмарину. З сухістю гарно впорається касторова, оливкова, жожоба, кокосова або пальмова олія. 

Щоб точно уникнути ефекту брудного волосся, нанесіть невелику кількість олійки за 20 хвилин до миття голови. А ось живити олійками кінчики можна без побоювання — вони сяятимуть і виглядатимуть більш доглянутими. Звичайно, проблему посіченого волосся це не вирішить. Тут допоможуть тільки ножиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 несподіваних причин поганого стану шкіри обличчя

Новини по темі