Як вивести з одягу плями іржі та малини? (коментує біохімік Гліб Репіч)

Існують плями, які вивести з одягу, на перший погляд, нереально. Проте Гліб Репіч показав дієвий спосіб на прикладі іржі та малини!

Поділитися:

Багато господинь вважають, що плями іржі та малини — це вирок для одежі та їй пора в смітник. Дійсно, ці плями дуже важко вивести, проте допоки не дізнаєтесь секрет від експерта! До студії "Твій день" завітав біохімік Гліб Репіч, який розповів про "секретний рецепт" виведення подібних плям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку олію краще обрати для смаження? Чи корисна оливкова олія та що робити при "пожежі" на сковорідці? (коментує біохімік)

Біохімік розпочав експеримент з блузки, в якої на спині велика іржава пляма:

Перший, не дуже секретний, інгридієнт, який можна придбати в будь-якому магазині — це лимонна кислота. Я взяв цілу пачку, тому що нам треба відчистити швидко. А чим вища концентрація реагентів, тим швидше проходить реакція. Заливайте гарячою водою: цим гарячіша вода, тим теж швидше проходять реакції. Занурюєте туди свій одяг і все.

У випадку, якщо у вас делікантна тканина, можна взяти холодну воду, проте в такому разі доведеться чекати трохи довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруїтися водою: несподівана небезпека у пляшках з газованою водою (попереджає біохімік, коментує юрист)

Якщо ви отримали пляму від малини, то, за порадою Гліба Репіча, слід окропом змити малину та не дозволяти їй засохнути. Пляма може зійти сама собою, якщо вона свіжа. Якщо пляма застаріла, слід використати кисневий відбілювач. ЦЕ не хлорний відбілювач, від нього не так страждають кольорові речі. 

Та чи вдалося все ж таки вивести плями з сорочок, на яких експериментував біохімік? Дивіться в сюжеті: