Яке сьогодні свято – 21 червня

Який сьогодні день 21 червня: календар свят

Сьогодні, 21 червня, День літнього сонцестояння та Міжнародний день йоги!

Поділитися:

Сьогодні 21 червня продовжуємо святкувати Трійцю 2021 (читай, що не можна робити на Зелені свята), а також відзначаємо такі події:

  • День літнього сонцестояння
  • Міжнародний день скейтбордингу
  • Міжнародний день йоги
  • Міжнародний день неквапливості
  • Всесвітній день гуманізму

День літнього сонцестояння

Цього року день літнього сонцестояння припадає на 21 червня. Він, як правило, припадає на 20 або 21 червня, в залежності від року. Це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День літнього сонцестояння: традиції та прикмети на здоров'я і удачу

Цього дня Земля, здійснюючи рух навколо сонця і обертаючись навколо осі, зайняла щодо Сонця таке положення, коли сонячне проміння в Північній півкулі прямовисно "падає" на північний тропік і висвітлює дно найглибших колодязів. Цей день знаменує початок літа в північній півкулі нашої планети та початок зими в південній півкулі. Читайте гороскоп на День літнього сонцестояння 21 червня від астролога.

Міжнародний день йоги

Йога – одна з найдавніших як фізичних, так і духовник практик. Виникла вона в Індії. Зараз популярність йоги стрімко зростає, все більше людей починають дотримуватись ідеї єднання тіла та свідомості.11 грудня 2014 року Організація Об’єднаних Націй (ООН) офіційно проголосила 21 червня «Міжнародним днем Йоги» (резолюція 69/131). Мета Міжнародного Дня Йоги – підвищення обізнаності людей про переваги практик йоги.

Міжнародний день неквапливості

Ідея проводити International Slowness Day виникла у матері трьох дітей в березні 2001 року. Жінку звали Клемансо Баучер, вона проживала у Монреалі. Клемансо перебувала в стані хронічного стресу. Йдучи понеділком через міський парк і жінка раптом відчула, що їй хочеться зупинитися, присісти на лавочку і  просто розслабитися. Клемансо зрозуміла, що час пригальмувати і набратися сил. Цей день про те, щоб зупинитися, перевести подих та  відпочити.

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 21 червня, День янгола святкують Афра, Василь, Єфрем, Зосим, Іона, Костянтин, Маркіян, Меланія, Навкратій, Никандр, Павло, Федір, Феодосій та Феофан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 21 червня для всіх знаків зодіаку: сьогодні все не просто так, а з неба доленосний знак

Знаменні події

У 1948 році на Манчестерскій малій експериментальній машині («Baby»), першому комп'ютері з фон-нейманівскою архітектурою пам'яті, вперше запущена комп'ютерна програма.
У 1971 році розкопуючи курган Товста Могила, український археолог Борис Мозолевський відкрив славнозвісну скіфську пектораль.

Новини по темі