Актриса із фільму «Список Шиндлера» підтримала Україну та допомагає українським біженцям у Польщі

Актриса із фільму «Список Шиндлера» підтримала Україну та допомагає біженцям у Польщі

Актриса, кінообраз якої став символом надії, підтримує сьогодні українців.

Поділитися:

Олівія Дабровські у фільму «Список Шиндлера» (премія "Оскар" у 1994 році за "Найкращий фільм") виконала яскраву роль дівчинки у червоному пальто – у віці 4 років її запросив до зйомок режисер Стівен Спілберг. Образ дівчинки у фільмі для багатьох є уособлення символу надії. У інстаграмі актриси є красномовний допис:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСвітові зірки підтримують Україну в рамках флешмобу Stand Up for Ukraine (Måneskin, Селін Діон, Г'ю Джекман та інші)

Акторка волонтерить на кордоні України та Польщі, допомагаючи координацією, виїздом та розселенням українських біженців, а також збирає кошти їм на допомогу. В своєму дописі актриса також зазначає про 50 «аптечок» першої допомоги для українських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖТелеканал 1+1 запустив флешмоб на підтримку волонтерів #дякуюволонтерам

Олівія розповіла про день, коли російські військові бомбили Яворів, який за 20 км від кордону з Польщею:

"Корчова – найближчий прикордонний пункт до Яворова. А сьогодні росія бомбила Яворів. Всього 20 кілометрів від Польщі. Так близько! Мені страшно, але це лише більше мотивує мене допомагати біженцям.

Це місце за моєю спиною є пунктом прийому. Там ми знайшли українську сім'ю (мама з 2 дітьми), якій потрібен був транспорт до дуже далекого міста – поблизу німецького кордону.... Зазвичай ми перевозимо біженців у нашій місцевості, але цього разу ми не могли просто сказати «ні». Вони відчайдушно прагнули дістатися до сестри. Ті діти... Боже мій, я ледве стримую сльози. Я не можу розповісти вам усього, що я там бачив, тому що в мене немає правильних слів у голові... Ніхто, хто ніколи цього не бачив, не може уявити цього кошмару в очах цих людей".

Новини по темі