Оскар 2022: кіноакадемія хвилиною мовчання висловила підтримку Україні

Оскар 2022: кіноакадемія хвилиною мовчання висловила підтримку Україні
gettyimages.com

На церемонії вручення головної кінонагороди світу говорили про Україну.

Поділитися:

В ніч на 28 березня в Голівуді відбулося вручення найважливішої кінонагороди світу – 94-та церемонія нагородження Оскар 2022. Вчора після заклику Шона Пенна та ведучої церемонії Емі Шумер дати слово Президенту України по відеозв'язку українці з особливим трепетом очікували на урочисте вручення премії, однак кіноакадемія обмежилася хвилиною мовчання. 

Традиційно світова спільнота засвідчувала підтримку Україні  – гості з’являлися на червоному хіднику із символічними значками на підтримку українців. Британський актор Бенедикт Камбербетч знову завітав на урочистості із блакитно-жовтим значком на костюмі (актор на всіх заходах висловлює підтримку Україні).

Камбербетч оскар

Актор Джейсон Момоа — із кишеньковою хустинкою в кольорах прапора України.

момоа

Зі сцени звернення кіноакадемії щодо України було після промови голівудської зірки Міли Куніс, яка має українське походження – акторка народилася в Чернівцях і у віці 7 років разом з батьками переїхала до США. Ми писали про те, що Міла Куніс разом з чоловіком Ештоном Катчером зібрали більше, ніж 35 млн долларів на підтримку українцям, за що в особистій відеорозмові отримали навіть подяку від Президента України Володимира Зеленського.

Міла Куніс катчер

На сцені церемонії «Оскар» акторка Міла в своїй промові сказала:

«Останнім часом глобальні події змусили багатьох із нас почуватися спустошеними. Проте, коли ви бачите силу та гідність тих, хто зіткнувся з таким спустошенням, неможливо не захоплюватися їхньою стійкістю. Не можна не бути разом з тими, хто знаходить у собі сили продовжувати боротися у неймовірній темряві».

міла куніс

Відразу після виступу Міли Куніс на екрані з’явилося звернення від кіноакадемії:

"Ми хотіли б хвилиною мовчання висловити підтримку народу України, який нині стикається із вторгненням, конфліктом та несправедливістю в межах своїх кордонів. Незважаючи на те, що кіно є для нас важливим способом висловити свою людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстреної допомоги. Ресурсів мало, і ми, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами #StandWithUkraine".

оскар 2022

ФОТО: www.gettyimages.com

Новини по темі