Помер Ален Делон: як він підтримував Україну та що казав про життя

Ален Делон помер: згадуємо його влучні цитати та підтримку України
Getty Images

З життя пішов французький актор театру і кіно, сценарист, кінорежисер та продюсер Ален Делон

Поділитися:

Про смерть актора, чиє ім'я стало синонімом чоловічої вроди, стало відомо 18 серпня. Йому було 88 років.

Ален Делон
Getty Images

Як відомо, у 2019 році Ален переніс два інсульти. Після цього його стан здоров'я погіршився. На початку 2024 року французький суд визнав актора недієздатним. Пригадуємо відомі цитати легенди кіно та його підтримку України.

«Життя більше не приносить мені багато. Я все знав, усе бачив. Але понад усе я ненавиджу цю епоху, мене нудить від неї... Я знаю, що покину цей світ без жалю», — казав Ален в одному зі своїх інтерв'ю у 2018 році. 

Як Ален Делон підтримував Україну

У квітні 2024 року президент України Володимир Зеленський нагородив Делона орденом За заслуги перед Україною. З першого дня повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку України, яка бореться з військовою агресією росії. У 2022 році Ален взяв участь в інтерв'ю Володимира Зеленського французьким ЗМІ, підтримавши лідера держави та його народ.

«Ви не заслуговуєте того, через що проходить ваш народ, ці люди, які вмирають, діти, які вмирають. Це справді огидно». 

Також він взяв участь у спецпроєкті солідарності з Україною. Тоді він прочитав французькою мовою рядки твору Заповіт Тараса Шевченка.

Відомі цитати Алена Делона

«Успіх не є ключем до щастя. Щастя — це ключ до успіху».

«Я не зірка. Я — актор. Я роками боровся за те, щоб люди забули, що я просто симпатичний хлопчик з гарним обличчям. Це важка боротьба, але я її виграю. Я хочу, щоб люди зрозуміли, що я перш за все актор, дуже професійний, який любить кожну хвилину перебування перед камерою. Але той, хто стає дуже нещасним в ту мить, коли режисер кричить: Знято!»

«Тим, ким я сьогодні, я зобов`язаний жінкам — тим жінкам, які любили мене, яких я любив, з дуже простих причин. Я робив це з любові до них, щоб бути для них найкращим».

Ален Делон
Getty Images

«Люблять мене чи ні — не важливо. Але якби не любили, то давно б сказали про це, і тоді б я нічого не вартував».

«Я поранений, як і всі, але я не маю права скаржитися на долю, я створений з ран і втрат, як і багато інших людей. Таке життя, і воно може бути жорстоким».

«Я ні з ким не заграю й ні від кого не ховаюсь. Я такий, який є. Ви маєте повне право прийняти мене чи відкинути. Попри те, що про мене пишуть, я дуже чутливий і емоційний. Я маю на це право. Хіба я інакше міг би стати актором, великим актором? Я більше за інших відчуваю щастя та страждання». 

«Я — Скорпіон, натура, що захоплюється, у мене мерзенний і швидше неуживливий характер. Звідси багато моїх неприємностей у житті».

Нагадаємо, Ален Делон був символом французького кінематографа 1960-х і 1970-х років. Сам він родом з Франції, народився 8 листопада 1935 року. Його зірковими фільмами вважаються стрічки На яскравому сонці, Рокко і його брати, Леопард та Чорний тюльпан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я не хочу вмирати»: що говорила Шеннен Доерті про життя та смерть у своєму останньому інтерв'ю

 

Новини по темі