Алла Мазур викрила схему обкрадання українців на рейсі міжнародного залізничного сполучення

Алла Мазур викрила схему обкрадання українців: подробиці

Алла Мазур стала свідком неприємного інциденту під час поїздки міжнародним рейсом: пасажирів змушують платити двічі!

Поділитися:

Авторка і ведуча інформаційно-аналітичної програми "ТСН. Тиждень" Алла Мазур побачила, як на рейсі міжнародного сполучення невідомі люди в уніформі вимагали в українських пасажирів заплатити за квиток вдруге. Детальніше про шахрайську схему, а також про реакцію керівництва Укрзалізниці вона розповіла у своєму блозі на ютуб-сторінці "ТСН. Тижня".

Аби перетнути кордон Україна-Угорщина, українцям потрібно докласти неабияких зусиль при купівлі квитків. Річ у тім, що аби дістатись, наприклад, до Відня, необхідно слідкувати за початком продажу квитків на, всього лише, два причіпних вагони і зробити це, часом, зовсім не легко.

"…купити електронний квиток у ці два причіпні вагони на конкретне прізвище – це досі цілий квест, бо хоч як Укрзалізниця рекламує свій електронний некорупційний продаж, більшість квитків чомусь знову опиняються в руках перекупників, які потім готові вам продати, правда, вдвічі дорожче", – розповідає Алла Мазур. 

Під час перетину кордону Австрія-Угорщина телеведуча стала свідком неприємного інциденту. Як виявилося, на кордоні у потяг заходять невідомі люди, часто не представившись, вимагають показати саме роздруковані квитки, а коли пасажири показують електронні варіанти, то заявляють, що вони недійсні і вимагають придбати нові.  

"При перетині кордону, у вагон заходять, як вони самі себе називають, «керовніки» і починають перевіряти квитки знову. Якщо людина раптом забула роздрукувати свій електронний квиток – вимагають купити його повторно у них за аж 80 євро. Якщо відмовляєшся – погрожують викликати поліцію. Ця практика триває вже майже рік і угорська поліція, схоже, з цього також має зиск", – ділиться ведуча. 

Алла Мазур каже, що ці «ділки» точно знають, що неправі у даній ситуації, оскільки як тільки бачать опір – одразу відступають. 

"Висновок перший: роздруковуйте свої електронні квитки, куди б ви не їхали. Висновок другий: не мовчіть. Якщо ці люди зникають так швидко –  явно тут справа "не чиста", – підсумовує Мазур. 

Також ведуча подякувала УЗ та її працівникам, які з 24 лютого 2022 року їздять в найгарячіші точки України, але зазначила, що не розуміє, чому і їх, і пасажирів можуть отак принижувати на міжнародних залізничних рейсах. На жаль, отримати офіційну відповідь від представників УЗ не вдалося, тож ведуча сподівається надати розголосу цій ситуації через свій соцмережі, і все ж таки отримати коментарі щодо ситуації, яка виникла.

Дивіться інформаційно-аналітичну програму «ТСН.Тиждень» о 20:00 що два тижні на 1+1 Марафон – і на власній сторінці програми в YouTube. 

«Ютуб «ТСН. Тиждень» – ваша можливість разом з нами міняти ситуацію», – запрошує ведуча підписатися на проєкт та її сторінки у соцмережах.  

Вам також буде цікаво дізнатися: 

Постановка на військовий облік: що потрібно знати 17-річним юнакам та їхнім батькам

Ведуча "1+1 Марафон" Соломія Вітвіцька розповіла, як отримала нові навички першої домедичної допомоги

"У регіонах, де ведуться активні бойові дії, немає можливості купити елементарних продуктів": Наталя Островська долучилася до збору продовольчої допомоги

Новини по темі