«Це було для нас, напевно, найбільшим здивуванням», – Катерина Осадча розповіла, яким побачила свій будинок, повернувшись додому

Катерина Осадча розповіла, що її найбільше здивувало  після повернення додому
Instagram/kosadcha

Ведуча “Голосу країни” та “Світського життя” на телеканалі 1+1 Катерина Осадча розповіла про проєкт "Знайти своїх" та про те, яким побачила свій будинок після повернення.

Поділитися:

Телеведуча Катерина Осадча створила телеграм-канал “Пошук зниклих”, який нині масштабувався у соціальний проєкт під назвою “Знайти своїх”.  В ексклюзивному інтерв’ю для “КП в Україні” Катерина розповіла про те, як переживає кожну історію людей, постраждалих від війни, про які вона дізнається через проєкт "Знайти своїх", а також про те, що її найбільше вразило після повернення додому після тривалої відсутності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Іван щоразу питає, чому ми не можемо поїхати додому»: Катерина Осадча в ексклюзивному інтерв‘ю розповіла про те, як допомагає синам пережити війну

Катерина Осадча розказала, що проєкт “Знайти своїх” наразі активно розвивається, та згадала, як з'явилася ідея про створення телеграм-каналу "Пошук зниклих".

Ведуча також поділилася, якою побачила свою домівку під Києвом, куди нещодавно повернулася через три місяці після початку війни.

«З дому ми виїхали зранку 24 лютого, тому що живемо недалеко від військової частини. І коли виходили з будинку, я на нього подивилася і подумала: ми можемо ніколи сюди не повернутися. Але головне – лишитися живими. А коли повернулася, все було так, як ми і залишали. Юра повернувся набагато раніше, поприбирав. Вижили абсолютно всі домашні квіти, які ніхто не поливав. І це було для нас, напевно, найбільшим здивуванням — як вони, попри все, стійко трималися. Відчуття дому абсолютно ні з чим не можна порівняти. Це рідне, твоє. Наш дім цілий. На жаль, не всім так пощастило. Тому, з одного боку, це внутрішня щемлива радість, що тобі є куди прийти, з іншого — ти одразу уявляєш, як тисячі людей не можуть повернутися додому, як вони збирають уламки своїх будівель», — говорить телеведуча.

ОсадчаФОТО: Instagram/kosadcha

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Батьки пережили всі найстрашніші ночі і дні неподалік Василькова», – ведуча Катерина Осадча привітала тата з днем народження та згадала перші дні війни

Нагадаємо, “Знайти своїх — це масштабний соціальний проєкт Катерини Осадчої, який допомагає українцям знайти близьких, з якими втратили зв’язок, через вторгнення рф на территорію України. Нещодавно телеведуча об'єднала зусилля з телеканалом 1+1, і відтепер щоранку у Сніданку з 1+1 можна побачити, кого українці шукають, та історії тих, кому вже пощастило знайти своїх рідних.

Для того, щоб подати заявку на пошук людини, потрібно написати у чат-бот @UKRescueBot, який можна знайти у “Закріплених повідомленнях” телеграм каналі “Пошук зниклих”. Коли дані про людину із потрібним прізвищем з’являтимуться у телеграм-каналі, ви отримаєте автоматичне повідомлення від бота.

Якщо ви шукаєте людину у телеграм каналі, то скористайтеся пошуком не лише за прізвищем, а й за допомогою хештегів із назвою населеного пункту. Наприклад, #Буча, #Ірпінь, #Маріуполь. Також шукати рідних можна за списками, які команда проєкту формує самостійно на основі даних від волонтерів та ТРО та ін. Ці списки доступні за хештегами #списки, #евакуація.

Якщо у вас є інформація про загублених людей, її можна надіслати на e-mail poshuk.war@gmail.com. Ця інформація буде оброблена та передана рідним. Остерігайтеся шахраїв, які можуть телефонувати та вимагати гроші за інформацію про ваших рідних!

Долучайтесь до народного пошуку, переглядайте оновлення стрічки у телеграм каналі “Пошук зниклих”, адже будь-яка інформація може стати корисною для пошуку загублених українців. Також шукайте проєкт “Знайти своїх” у інстаграм.  

Нещодавно телеведуча оголосила про співпрацю проєкта “Знайти своїх” з Національною поліцією України та Національним інформаційним бюро, запущеним Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Співпраця має на меті зробити пошук зниклих українців ще більш ефективним. Нагадаємо, проєкт “Знайти своїх” займається пошуком виключно цивільних. Національне інформаційне бюро створило гарячу лінію з номером телефону 1648, зателефонувати на яку можна повідомити інформацію про людину, яку шукаєте.

Пошук зниклих: близькі шукають родину Депутатових-Євдокимових (подробиці дивіться у відео):

Новини по темі