"Це найстрашніше відео, яке я коли-небудь знімав", — Святослав Вакарчук звернувся до росіян з лікарні, де рятують дітей із Маріуполя

Святослав Вакарчук звернувся до росіян з лікарні, де рятують дітей із Маріуполя, які потрапили під обстріл окупантами
Instagram/sviatoslav.vakarchuk

Святослав Вакарчук зняв відео з запорізької лікарні, де намагаються врятувати життя дітям з Маріуполя.

Поділитися:

Сьогодні співак та тренер "Голосу країни-12" Святослав Вакарчук звернувся до росіян із палати реанімації у запорізькій лікарні, куди доправили поранених дітей із Маріуполя. Він показав на камеру, що сталося із дітьми, які постраждали від рук російських окупантів. Вони знаходились в евакуаційній колоні, яку вчора обстріляли окупанти. Деяким дітям ампутували руки та ноги, багато хто залишився сиротами, оскільки їхніх батьків не вдалося врятувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Після перемоги мені хочеться побачити мою родину, я її вже давно не бачив», – Святослав Вакарчук розповів про поїздки найгарячішими точками України

Вчора ці діти разом з дорослими намагались виїхати з Маріуполя. Цивільні люди зі своїми дітьми виїжджали на власних авто, була створена довга колона. І по нім, мирним людям, було відкрито вогонь окупантами. Російські загарбники поранили кількох дітей. З дозволу й на прохання і медиків та батьків дітей, які вижили, Святослав Вакарчук зняв два відео: англійською та російською мовами. 

Я знаходжуся в реанімації, де лікарі борються за життя дітей, які були ранені уламками російських ракет, російськими військовими просто за те, що вони живуть в незалежній державі. У деяких з них не має рук, ніг, деякі втратили батьків…. Прямо зараз їм намагаються зберегти життя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук привіз допомогу для харків'ян та заспівав "Червону руту" у метро

Він зазначив, що не знає, чи є ще сенс шукати людяності в росії, але одне з відео записав для матерів російських вбивць та звернувся до усіх громадян рф:

Я хочу, щоб ви побачили це і зупинили свою шалену владу. Ви можете зробити це! Не бійтеся! Вийдіть на майдани! Подивіться, що вони роблять із нашими дітьми! Зупиніть війну!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Новини по темі