"Голос країни-12": як пройшов п'ятий ефір вокального шоу

Голос країни
Як пройшов п'ятий ефір вокального шоу Голос країни

Вчора, 20 лютого, на телеканалі 1+1 відбувся показ п’ятого епізоду сліпих прослуховувань головного вокально шоу «Голос країни».

Поділитися:

Потап, Оля Полякова, DOROFEEVA та Святослав Вакарчук продовжують набирати свої команди. Цьогоріч «Голос країни» проходить під слоганом «Так звучить твоя країна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голос країни-12: всі виступи п'ятого ефіру (відео)

Недільного вечора за увагу тренерів боровся 33-річний вчитель англійської мови Олександр Захаров з Вінниччини. Окрім своєї основної роботи, Олександр багато вільного часу приділяє музиці, граючи в аматорському гурті. Учасник прийшов на проєкт, аби показати свій талант та довести, що професійна освіта для того, хто співає серцем – не головне.

«Голос країни це улюблена програма нашої сім’ї, ми дивимось її кожної неділі. І закрадалася така думка: от би я вийшов на сцену та показав свій талант. Сьогодні відповідальний день, можна сказати, що найважливіший день у моєму житті. Я мрію про сцену, проте це не задля слави та грошей. Господь дав мені голос і я маю його розвивати та нести для українського народу», прокоментував Олександр.

Захаров, Вакарчук

На сцені «Голосу країни» Олександр заспівав пісню «Мить» гурту Океан Ельзи. На жаль, учаснику не вдалось повернути крісла тренерів та пройти далі. DOROFEEVA зазначила, що учасник зробив великий крок, взявши таку складну пісню. Святослав Вакарчук прокоментував: для нього велика честь, коли учасники на сцені «Голосу країни» виконують його пісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це було під Дебальцевим, була зима, лютий...", — Святослав Вакарчук на "Голосі країни" розповів історію військового, яку "крізь сльози пережив"

Також головну сцену країни своїм голосом вирішив підкорити 27-річний Нарек Амірян з Єревану. Нарек працює хірургом і навіть співає на операціях. Говорить, що такий вокальний ритуал сприяє вдалому закінченню операції. Одна з пацієнток підтримала участь Нарека у «Голосі країни» та наголосила, що коли вона побачить свого лікаря на сцені – то обов’язково видужає.

«Я хочу бути професіоналом і в музиці, проте медицину я ніколи в житті не покину, оскільки обожнюю хірургію. Я уявив себе на сцені «Голосу країни» і подумав, що буде добре проявити себе тут. Я ніколи не займався вокалом професійно, проте не уявляю себе без музики. І хочу своїм виступом показати, що музика також лікує», прокоментував Нарек Амірян.

Для сліпих прослуховувань співак обрав арію Nessun dorma з опери "Турандот". Виконання учасника було настільки переконливим, що до нього повернулись усі 4 тренерські крісла.

«Дякую вам за цей вибір і за те, що ви до нас приїхали. У вас вийшло чудово виконати пісню. Яке диво, що на сцені «Голосу країни» такі голоси, і при цьому вони не професіонали. Для кожного з нас буде за честь мати вас у своїй команді. Я дуже б хотіла з вами попрацювати», прокоментувала Оля Полякова.

Нарек Амірян фото

DOROFEEVA зі свого боку зазначила, що у 12 сезоні багато класичних вокалістів, проте вона жодного разу не натискала червону кнопку, поки не почула Нарека. Промова тренерки була настільки сильною, що учасник, прислухавшись до свого серця, обрав команду DOROFEEVA.

На сліпі прослуховування «Голосу країни» завітав і етногурт Guli-Guli band. Ярина, Василина та Дарина – професійні фольклористки, які роблять експериментальну музику, міксуючи український фольклор зі світовими хітами. Окрім того, вони працюють бек-вокалістами гурту KAZKA.  Для виступу на найголовнішій сцені країни дівчата обрали трек Blinding Lights від The Weeknd, на який вони поклали українську народну пісню. Guli-Guli band влаштували справжній перформанс з танцями. На останніх секундах виступу дівчата зуміли повернути крісло Потапа.

«Я дуже радий, що ви тепер з нами та своїм вокалом змогли передати неймовірну емоцію. Ви взяли суперхіт, додали туди фольклор і вийшло дуже креативно. Це вже було продюсування, тому я не міг не повернутися… у мене тепер є просто три родзинки, я вас забираю в «Голос країни», прокоментував Потап.

Guli-Guli

Тренери «Другого шансу» Андрій Мацола та Олександра Заріцька активно підтримували дівчат під час виступу, і навіть встали, щоб потанцювати. Заріцька зазначила, що дівчата у надійних руках професійного тренера, тому вона не переживає.

У неділю на головній сцені країни виступила і 26-річна Вероніка Слюзалек з Києва. Вероніка – молода авторка, яка прийшла на «Голос країни», щоб поділитись власною творчістю. Учасниця пише пісні, змішуючи різні стилі в один. Для сліпих прослуховувань співачка обрала трек  «Додому» від KALUSH та Skofka і виконала його різними вокальними стилями. Учасниця зуміла своїм співом розвернути усі крісла тренерів. За співачку почалася справжня битва між тренерами. Оля Полякова зазначила, що Вероніка їй дуже нагадує її своєю наполегливістю та підходом до творчості, а Святослав Вакарчук зізнався: спів учасниці розтопив йому серце.

Несподіванкою для усіх стала поява на сцені виконавців пісні – гурту KALUSH та Skofka. Хлопці підкреслили оригінальність виконання Вероніки, а також заспівали з нею разом. Після довгих роздумів співачка обрала своїм тренером Потапа, адже дуже хотіла до нього в команду і підкреслила: мрії збуваються!

Вероніка Слюзалек

На сцені «Голосу країни-12» відбулось грандіозне повернення учасниці «Голос.Діти-5» Карини Столаби. У 2019 році дівчина була фіналісткою у команді «Время и Стекло». Після участі у Карини було дуже багато життєвих змін, серед яких – поїздка до Британії для вивчення музичного курсу в літній школі-пансіоні, яку учасниці подарувала DOROFEEVA разом зі своїм чоловіком Володимиром Дантесом.

Карина Столаба та DOROFEEVA

На сліпих прослуховуваннях вона заспівала трек What's Up гурту Non Blondes та зуміла розвернути 4 крісла. Карина вирішила піти до команди Потапа.

У гостях інфотеймент-шоу «Твій день» Карина розповіла, чому не обрала свою колишню наставницю знову.

«Надя – мій великий творчий друг, до якої я завжди можу звернутися і запитати поради. Проте, можна сказати, що саме Потап наставник Наді і він створив багато класних проєктів. Я надихаюсь його роботою та результатами. І мені дуже захотілось піти до людини, яка вміє направляти людей на правильний шлях. І я безмежно рада, що я в його команді», зазначила учасниця.

Окрім того, Карина зазначила, що свого часу до неї останніми повернулись «Время и Стекло» у «Голосі.Діти», а у дорослому «Голосі країни» останнім повернувся Потап. Такий збіг обставин 18-річна дівчинка називає долею. Також вона підкреслила: Потап дуже серйозний наставник і до усього процесу підготовки учасників ставиться дуже відповідально.

Не дивлячись на те, що співачка вже пройшла етап сліпих прослуховувань, вона досі не знає, хто подав за неї заявку у шоу. Цього сезону кожний міг стати «Агентом Голосу» та надіслати відеозапис співу свого талановитого друга або близької людини. Саме так учасницею проєкту стала Карина.

«Насправді, я досі не знаю, хто відправив мою заявку на «Голос країни». Можливо це фанати або мої друзі, чи навіть батьки. Насправді мене часто питали, коли я піду на дорослий проєкт. Проте, я над цим не задумувалась, планувала десь у 19 років піти, але доля склалася інакше», прокоментувала учасниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Несподівано: якими словами зустрів Потап Тіну Кароль на шоу "Голос країни" та чому повернулася співачка

Нагадаємо, що відбувається за лаштунками шоу, глядачі традиційно зможуть побачити на YouTube-каналі проєкту. Цьогоріч ведучими бекстейджу, знятого за підтримки «Київстар ТБ», стануть переможець «Голосу країни-11» Сергій Лазановський та випускниця 1+1 Media School Наталі Солонік. Ведучими бекстейджу для соцмереж телеканалу 1+1 стали співачка та учасниця «Голос країни – 10» Lida Lee, фіналіст 11 сезону Тьома Паучек, суперфіналіст 9 сезону KHAYAT та учасниця «Голос.Діти-4» Ніно Басілая.

Більше подробиць читайте на сайті 1+1.

Слідкуйте за «Голосом країни-12» у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/goloskrainy

Instagram: https://www.instagram.com/goloskrainy_official/

 YouTube: https://www.youtube.com/c/goloskrainy

Новини по темі