«Після перемоги мені хочеться побачити мою родину, я її вже давно не бачив», – Святослав Вакарчук розповів про поїздки найгарячішими точками України

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Святослав Вакарчук у "Сніданку. Онлайн" розповів, які міста вже відвідав, щоб підтримати їх мешканців, а також про те, що хоче зробити після перемоги.

Поділитися:

Тренер "Голосу країни", лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук продовжує вражати силою свого духа та стійкістю під час війни. Він безперервно відвідує міста по всій території України, де своїми виступами, піснею і словом підтримує місцевих жителів, переселенців, лікарів, волонтерів тощо. Ці поїздки у "Сніданку. Онлайн" вже назвали "моральним туром Україною". Про них та про бачення своєї місії у цій війні Святослав Вакарчук розповів на включенні у "Сніданку. Онлайн", по дорозі до чергового пункту призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я кажу «НІ» жахливій цій війні!» – Наталія Могилевська розповіла про творчість та волонтерство під час війни та про те, чому не покинула Київ

Святослав Вакарчук за часи війни уже відвідав Миколаїв, Одесу, Запоріжжя, Львів, Харків та багато інших міст України, які потерпають від підступних дій ворога. Музикант відвідує лікарні, влаштовує імпровізовані концерти на площах, у центрах розміщення переселенців, на вокзалах, навіть у метро. Сьогодні він зі своєю командою виїхав із Запоріжжя і прямує до нового міста. Про свої поїздки та місію у боротьбі Святослав розповідає:

"Я їжджу в ті міста, які зараз найбільше потребують підтримки і допомоги. Це діійсно піднімає моральний дух людей. Важливо, щоб більше відомих людей приходили зараз ближче до українців. Вчора я виступав в метро Харкова, сьогодні на вулиці біля запорізького госпіталя, днями у Львові на вокзалі. Це, мені здається, потрібно людям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам всім потрібна наша Перемога", — Святослав Вакарчук заспівав у центрі, який займається переселенцями

Про те, хто приходить послухатит його виступи, Святослав Вакарчук розказує:

"Більшість людей – звичайні українці, які кожен у своєму місті робить щось дуже важливе і правильне. Це медсетри, лікарі, обслуговуючий персонал, журналіст, перселенці. У Запоріжжі я проводжав поїзд, який їхав з дітками з Бердянська. Їх ледве звідти вивезли на тривале перебування за кордоном. У вагоні з ними я теж поспівав".

Також Вакарчук розповідає про події, від яких кров стигне в жилах:

"Є дуже щемливі історії: наприклад, я побував в лікарні в реанімації, де зараз рятують життя тих діток, яких вчора російські нелюди розстріляли прямо в гуманітарному коридорі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська академія наук висуває кандидатуру Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури: «Сьогодні він у своєму Харкові. І він бореться»

Всі ми віримо у нашу перемогу, і Святослав Вакарчук так само! На запитання, що він хоче зробити після перемоги, музикант відповів:

"Мені хочеться побачити мою родину, я її вже давно не бачив".

Нагадаємо, у Святослава Вакарчука влітку 2021 року народився син Іван. Очевидно, саме його та всю іншу свою родину прагне побачити музикант після нашої перемоги.

Сюжети та коментарі експертів на найактуальніші теми сьогодення, а також включення відомих людей дивіться щодня з 10:00 до 13:00 у "Сніданку.Онлайн": на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.

Новини по темі