Чи буде ЗНО 2022 та що таке національний мультипредметний тест: міністр освіти Сергій Шкарлет про процес навчання в Україні під час війни

ЗНО 2022: чи буде в Україні? Що таке національний мультипредметний тест: роз'яснення міністра освіти
freepik.com

Як відбувається процес навчання в Україні під час війни та буде все ж ЗНО 2022?

Поділитися:

У "Сніданку з 1+1" міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, чи буде ЗНО 2022 в Україні та як взагалі відбуваєтьяс процес навчання в умовах війни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультики українською: українська та іноземна анімація для сімейних переглядів

Міністр освіти і науки зауважив:

"Ми сьогодні розглядаємо освіту як інструмент психологічної підтримки дітей і свідчення того, що наша держава живе".

Переважна більшість школярів в Україні повернулася до освітнього процесу після 2 тижнів канікул, які були запроваджені на початку вторгнення росії в Україну 24 лютого. Наразі ж школярі навчаються, але преважно у дистанційному форматі. Про це Сергій Шкарлет каже:

"Ми не маємо права нехтувати безпекою дітей".

В результаті російських обстрілів та воєнних дій багато навчальних закладів по всій території України постраждали, деякі, на жаль, повністю зруйновані. Міністр освіти зазаначає, що ця сумна статистика змінюється щодня, адже відкриваються нові факти руйнувань та проходять нові ворожі обстріли.

Зруйновані школи

Сергій Шкарлет наголосив:

"Від країн ЄС буде створено окрему програму щодо відбудови і відновлення освітньої інфрастурктури і наповнення наших шкіл сучасним обладнанням".

Чи буде ЗНО 2022?

Одне з головних питань, яке цікавить учнів та батьків, а особливо випускників шкіл: чи буде в Україні ЗНО в цьому році? Міністр освіти дав чітку відповідь на це запитання:

"ЗНО буде, але формат його буде змінено. Основна відмінність полягає у наступному: якщо раніше учні складали 3 або 4 іспити, сьогодні це буде 1 іспит, національний мультипредметний тест, який буде складатися впродовж 90 хвилин не в режимі онлайн, а в навчальних закладах, і буде в собі акумулювати 3 важливі дисципліни: українську мову, математику та історію України, по 20 завдань на кожну дисципліну. Важливо: буде можливість перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест".

ЗНОФОТО: Інформаційний ХАБ Слуга Народу

Також, за словами Сергія Шкарлета, зараз розробляються механізми, щоб дозволити українським абітурієнтам, які знаходяться за кордоном як біженці, скласти цей національний мультипредметний тест у столицях країн ЄС та на базі провідних європейських університетів.

ЗНОФОТО: Інформаційний ХАБ Слуга Народу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Україна в інформаційній війні перемагає росію», – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ексклюзивному інтерв'ю ТСН

Дивіться відеовключення міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета у "Сніданок з 1+1":

Новини по темі