ЗНО та ДПА 2022 в Україні: що вже скасували через війну?

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
ДПА та ЗНО під час війни: що скасували, а що поки ні?
freepik.com

Чи буде проводитися ДПА та ЗНО, зважаючи на воєнний стан в країні? Свіжа інформація.

Поділитися:

Чи буде проводитися в Україні ДПА (державна підсумкова атестація) та ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання) для школярів, зважаючи на воєнний стан та активні бойові дії на великій частині території нашої країни? Про це сьогодні говорили у "Сніданку. Онлайн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати одноразову грошову допомогу 6500 грн тим, хто втратив роботу через війну (інструкція)

На включенні зі студією мовознавець Олександр Авраменко сказав:

"ЗНО поки ніхто не скасовував. Була інформація про те, що скасували пробне ЗНО, а ось основну сесію наприкінці травня поки ніхто не скасовував. Сподіваємося, що буде вступна кампанія, ми оптимісти і віримо в це. Тому потихнько готуємося. Учні мають здобувати освіту, це і є їхній фронт. Тож в жодному разі не можна опускати крила".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові послуги в «Дії» та чи захищені наші цифрові документи від агресора: розповідає експерт

Що ж стосується ДПА, то його таки скасували. Про це днями написав міністр освіти Сергій Шкарлет у своїму телеграм-каналі. Там було зазначено наступне:

"Через ситуацію в Україні, яка потерпає від брутальної, відкритої та широкомасштабної агресії російської федерації, я видав наказ, яким звільнено від проходження Державної підсумкової атестації учнів, що завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році".

Отже, станом на сьогодні, 8 березня, ДПА в Україні дійсо скасовано. Також відмінили пробну сесію ЗНО, а ось основну сесію ЗНО поки планують провести. Сподіваємося, що до цього часу війна з росією переможно закінчиться, і наші випускники шкіл зможуть сконцентруватися на вступній кампанії до вишів. Віримо в нашу перемогу!

Дивіться "Сніданок.Онлайн" з 10:00 до 13:00 на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.

Новини по темі