Чи справді протилежності притягуються: пояснення психоаналітика у "Сніданку. Вихідний"

Чи справді протилежності притягуються (пояснення психоаналітика)
Freepik

У "Сніданку. Вихідний" психоаналітик розповіла, на що опиратися при виборі партнера для серйозних стосунків.

Поділитися:

Багато психологів зазначають: протилежності не притягуються, а типова історія неземної любові кардинально несхожих людей — міф. Чи справді різні люди не зможуть створити здорову пару, та як знайти ідеального партнера? У  «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, на ці та інші питання дала відповідь психоаналітик Анна Кушнерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Секрети успішного першого побачення від психоаналітика Анни Кушнерук

Біологічна природа симпатії

Психоаналітик пояснює, що дійсно людей як біологічних істот приваблює інакшість. Ми отримуємо збудження від чогось нового, науково доведено, що нас тягне до осіб з протилежним запахом. Таким чином природа спонукає нас шукати відмінних партнерів, аби майбутні діти були унікальними. Хоч на моменті знайомства протилежності справді притягуються, проте надалі необхідні точки перетину. Важливо мати спільно можливість енергетично задовольняти один одного. 

"Задля того щоб жити, щоб вміти продовжувати стосунки, щоб комфортно себе почувати, має бути дуже багато перетинів аби пара стала парою, а не просто людьми, що симпатизують один одному", — запевняє психоаналітик.

Пара

Фото: Unsplash.com

Що має бути схожим у щасливих парах

► політичні погляди

► рівень освіти

► рівень релігійності

► харчові звички

► ставлення до алкоголю

► вік початку статевого життя

Чи правда, що екстравертам потрібно зустрічатися лише з інтровертами

Експертка пояснює, що темперамент не має вирішальної ролі у цьому питанні, головне — почуття. Якщо ви кохаєте людину, треба вчитися бути терпимими та налагоджувати комунікацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прийняти власну красу: поради психоаналітика Анни Кушнерук

Як знайти спільну мову, якщо маєте багато відмінностей

Варто розвивати у собі почуття міри, межі та взаємної поваги. Психоаналітик радить сприймати інакшість партнера, як об'єкт цікавості, а не недолік. У стереотипних історіях принца та Попелюшки на користь стосункам часто грає схожа психологічна травма. Хоч люди і можуть бути з різних світів, спільні травми є тією точкою перетину, яка допоможе будувати стосунки. Наприклад, хтось у парі хтось хоче любити, а інший — бути коханим. Таким чином обидві сторони можуть знайти гармонію. 

Пара

Фото: Unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 07:00 до 09:30 у будні дні в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.