"Діти будуть грати у війну, але не купуйте їм іграшки, подібні на гранати та міни", — психолог Світлана Ройз звернулась до батьків

Психолог Світлана Ройз закликає батьків не купувати іграшки, схожі на гранати на міни
freepik.com

Дитячий сімейний психолог радить батькам не купувати іграшкову зброю.

Поділитися:

Дитячий психолог Світлана Ройз звернулась до батьків на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook із закликом не купувати іграшкові гранати та міни, оскільки саме зараз справжні несуть найбільшу небезпеку і їх дуже легко переплутати. Особливо це стосується територій, де велись бойові дії та які були під окупацією. Світлана розповіла історію, після якої у неї виникла власне ця думка: 

"Вчора ми були на дитячому майданчику. Донька та ще багато дітей бігали по лазалках. Раптом, бачу — в піску лежить граната. А я зараз трохи допомагаю в проекті з мінної безпеки, весь тиждень вивчала різні небезпечні снаряди. Нова профдеформація. Кинулась трохи поближче, щоб роздивитись і приймати швидко рішення — що робити. А це діти грали в війну, кидали один в одного. Іграшка дуже схожа на справжню гранату. Просто дуже схожа. Мене трясло ще кілька годин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк допомогти дітям різного віку адаптуватися до нових умов життя під час війни (поради психолога Світлани Ройз)

Світлана Ройз не вперше наголошує, що грати у війну для дитячої психіки це нормально, і навіть необхідно. Однак, доведеться навчитись ппевним правилам поведінки з небезпечними предметами, а от забавок, навіть з іграшковими гранатами та мінами зараз варто уникати:

"Я знаю, що діти будуть грати в війну, це природньо і зараз, навіть, корисно. Вони використовуватимуть зброю. Ми з цим нічого не зробимо. Але я хотіла попросити батьків зараз не купувати дітям те, що було б подібне на гранати, міни — саме зараз діти мають знати, що це вкрай небезпечні предмети, щоб взагалі не сприймали їх іграшками. Безпеки нам та нашим дітям! Боже, не віриться самій, що прийшов час, коли потрібно про це говорити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, міни! Як виглядають вибухонебезпечні предмети (фото): розкажіть про це дітям та близьким

Дивіться поради психолога, як дітям і підліткам адаптуватися до нового життя в умовах війни:

Новини по темі