Єгор Гордєєв розповів про свої кулінарні експерименти

Єгор Гордєєв розповів про свої кулінарні експерименти

Яке на смак акуляче м'ясо?

Поділитися:

Ведучий ранкової програми Сніданок з 1+1 Єгор Гордєєв «готує сніданки» щоранку для всієї країни. Та чи полюбляє Єгор готувати вдома так само, як він це робить в ефірі? Про це ведучий розповів сайту 1plus1.ua в ексклюзивному інтерв’ю.

Єгоре, ти – ведучий ранкової програми, в якій часто з’являються страви за цікавими рецептами. А чи готуєш ти у себе вдома?

Ні. Вдома я взагалі не готую. Яка може бути кулінарія – зранку я їду на зйомки о 4 годині! Якщо чесно, я взагалі не дуже люблю готувати. Вдома встигаю тільки випити каву – нещодавно навіть купив кавову машинку.

Як тоді тобі вдається так гарно поратися на кухні в студії?

В ефірі готувати - не вдома. Здається, море по коліна. Всі допомагають та підтримують, а після ефіру, а іноді навіть під час, ми все це дружньо з’їдаємо. Так, може дійду навіть до борща та солянки.

Але, мабуть, як і всі чоловіки, любиш смачно поїсти. Яка твоя улюблена страва?

Однозначно, морепродукти. Я дуже люблю будь-які страви з рибою, креветками, кальмарами.

Нещодавно ти відвідав Ісландію – а там добре знаються на стравах з морепродуктів. Мабуть, для тебе це було гастрономічне свято?

Яке свято, я там працював! (сміється) Але звичайно, я не упустив можливості скуштувати місцеві морепродукти. Я дуже люблю лосося, сьомгу – в Ісландії ця риба надзвичайно свіжа, потрапляє на стіл буквально одразу з моря. Я навіть привіз трохи рибки з собою, адже у нас такої ніде не купиш. Але це дуже дорого.

А як ти ставишся до кулінарної екзотики, куштував щось незвичайне?

Ні, зазвичай я боюсь екзотичних страв. Я прихильник традиційної кухні. Але в Ісландії я спробував акуляче м’ясо. Це Ісландська національна страва, називається Хаукарль.

Цікаво! Розкажи – яке воно на смак, акуляче м’ясо?

Раніше воно вважалося їжею вікінгів. До речі, Хаукарль – дуже корисний, кажуть, ця страва навіть допомагає очистити організм.

Хаукарль готують особливим способом: спочатку очищують від отруйних речовин, що містяться у свіжому акулячому м’ясі, потім спеціально в’ялять. Запах – дуже огидний! А їсти це можна тільки з горілкою!

На фото Єгор Гордєєв вечеряє разом із сім'єю, в якій вони гостювали разом із знімальною групою. На столі -  приготована за старовинним ісландським рецептом баранина та, звичайно, риба. 

У кожного є смак, який асоціюється з дитинством і завжди викликає приємні спогади. Що запам’яталось тобі?

Запам’ятався смак сирної пасхи. Мама готувала її тільки до свята, тож в мене цей смак завжди буде асоціюватись з дитинством і весною. Мама заздалегідь купляла домашній сир, ваніль, родзинки і ще пару секретних інгредієнтів, про які досі нічого не знаю.

Новини по темі