Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України

Офіційно: Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України
EBU

Таке рішення ухвалили Європейська мовна спілка, Суспільне та BBC.

Поділитися:

Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України — таке рішення ухвалили Європейська мовна спілка, Суспільне та BBC. Україна, як країна-переможець Євробачення-2022, автоматично потрапить до фіналу конкурсу. Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії Суспільне Мовлення.

EBU ще раніше заявляла, що Євробачення наступного року неможливо буде провести в Україні з міркувань безпеки. Великобританія просила EBU ще раз розглянути Україну для проведення Євробачення, однак, після розгляду низки варіантів з мовником-переможцем, було прийнято рішення, що саме BBC виступить організатором 67-го Пісенного конкурсу Євробачення у 2023 році.

Нагадаємо, що у травні гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 у Турині. Україна отримала 192 бали від журі та найвищий бал від глядачів — 439 (всього 631). Це вже третя перемога України у міжнародному пісенному конкурсі.

Новини по темі